Međimurje Press
Glazba

Bok Muzičari, Edo je!

Prošli tjedan, danas 

Ne bi nikad pomislio da ćemo toliko pisati o Eurosongu, ali iza artista koji idu u finale, zapravo, možemo ovaj put stati. Sinoć je Srbija dobila svog predstavnika, Luku Ivanovića koji ide pod imenom Luke Black, a koji se pridružuju već poznatom društvu grupi Let 3 i slovenskim predstavnicima mladom pop rock bendu Joker Out. Prošlogodišnji favorit Konstrakta, ovom je prilikom objavila i novu pjesmu s kojom je otvorila ovogodišnju Beoviziju, triptih s odličnim spotom dok se javila i Dubioza kolektiv s peticijom da oni predstavljaju sedam balkanskih zemalja koje ne ide na Eurosong, zapravo, zvuči kao dobar prijedlog.

Teme koje su izazvale rasprave

Najveću pomutnju opet je izazvao Roger Waters koji u 79. godini životu ne prestaje izazivati. Nakon što mu je u Njemačkoj otkazan koncert zbog navodnog antisemitizma, ovaj je tjedan objavio i prvu snimku “The Dark Side of the Moon” koji nanovo snima s obzirom na to da smatra kako je to njegov album, a ne album Pink Floyda. Oko same objave snimke je ipak malo smirio tenzije i zahvalio se i svom bivšem bendu. No, činjenica jest da je to Floydima osmi album, ali i prvi koji je on napisao, i to u potpunosti.

Najavljeni koncerti koji se ističu su ovog tjedna su, zapravo, festivali

Ovaj tjedan su se najviše izguravali festivali. Masivni Ultra Europe je objavilo prvi osam imena, trap festival Drito iz Boćarskog je zaokružio svoj lineup, na Martinskoj ide novi festival Rave Island, umaški Sea Star je objavio novu rundu izvođača, a javili su se i svjetski festivali kao što je Glastonbury koji je objavio prve headlinere, a koji je izazvao polemike jer je kao headlinera izostavio Lanu del Rey koju je pozicionirao sa svim ostalima, na što je Lana i reagirala. 

Vojko V objavio je svoj drugi album “Dvojko” 

Nakon niza objavljenih singlova, od kojih je posljednji “Saborska penzija”, Vojko V objavio je dugoočekivani album  “Dvojko” u kojem se ističe pjesma od 20 minuta u kojoj na sebi svojstven način prepričava turneju na koju ga vodi njegov booker. Cijeli album se dugo kuhao i održao je hajp oko njega podvaljujući ga svakom, pametnom, prilikom i ovo je za očekivati da završi na vrhovima godišnjih listi, zabavan je i ispunio je ona očekivanja koja su bila postavljena, s njim je zaokružio cjelinu kojom prepričava rap scenu i život danas čime se postavlja kao društveni kroničar.

 fanclub za partnerske koncerte: 

Zdenka Kovačiček, 8.3., Peti Kupe, Zagreb
Još 11 ulaznica s 20% popusta

Paraf + Grč + Eksodus, 11.3., Boogaloo, Zagreb
Još 12 ulaznica s 30% popusta

Nika Turković, 16.3., Peti Kupe, Zagreb
Još 10 ulaznica s 20% popusta

Psihomodo Pop, 18.3., Boogaloo, Zagreb
Još 12 ulaznica s 20% popusta

Zabranjeno pušenje, 31.3., Boogaloo, Zagreb
Još 5 ulaznica s 20% popusta

Foals, 23.6., Šalata, Zagreb
Još 20 ulaznica s 20% popusta

RockLive festival: Urban &4, Brkovi, 27.-29.7., Koprivnica
Još 12 ulaznica s 20% popusta

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”.
Limitirano je i neće biti dodatnih promokodova po koncertu.

“Šutnja životu stvara egzistencijalne probleme”, dRUMELODY

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja