Međimurje Press
Policija

Izbor vijesti Pu međimurske za srijedu, 20. prosinca 2023. godine

U Svetom Urbanu iz obiteljske kuće ukraden nakit

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na brijegu iznad naselja 1.JPG

Materijalnu štetu vlasnik kuće procijenio je na nekoliko tisuća eura

Jučer, 20. prosinca između 7:30 i 15 sati u Svetom Urbanu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 58-godišnjaka te je iz raznih prostorija ukrao  nakit i druge predmete. Ukupnu materijalnu štetu vlasnik je procijenio na nekoliko tisuća eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz dvorišta supermarketa ukradeni razni prehrambeni proizvodi

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Protiv nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

U razdoblju od 20 sati, 18. prosinca do 19 sati, 19. prosinca u Prelogu, nepoznati počinitelj iz nezaključanog dvorišta supermarketa u Ulici Antuna Mihanovića, ukrao je razne prehrambene proizvode. Materijalna šteta prema izjavi voditeljice poslovnice procjenjuje se na nekoliko tisuća eura, dok će točan iznos utvrditi nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U polju nedaleko Goričana pronađena topnička granata iz Drugog svjetskog rata

Slika /2023/topnička granata ok.jpg

Upozoravamo građane da prilikom pronalaska raznih eksplozivnih sredstava budu iznimno oprezni te da samostalno ne poduzimaju radnje uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju

Jučer, 20. prosinca oko 11 sati u poljskom predjelu zvanom „Mezova“, nedaleko Goričana, prilikom oranja njive 59-godišnjak je izorao topničku granatu kalibra 105 mm, zaostalu iz Drugog svjetskog rata.

Na mjestu pronalaska policijski službenici protueksplozijske zaštite izuzeli su pronađenu granatu te ju pohranili u skladištu do uništenja.

Još uvijek na području naše Županije, najžešće prilikom izvođenja raznih zemljanih radova, mogu se pronaći razna minsko-eksplozivna sredstva (avionske bombe, topničke i minobacačke granate i dr.).

Upozoravamo građane da prilikom pronalaska eksplozivnih sredstava budu iznimno oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na takva opasna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju, kao što je to učinio 59-godišnjak prilikom pronalaska topničke granate. 

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja