Međimurje Press
Policija

Motociklist pod utjecajem alkohola (2,89 g/kg) bježao policijskoj patroli te nakon zaustavljanja vrijeđao policajce

Okrivljeni 56-godišnjak zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran je ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 2 370 eura

Jučer, 8. lipnja u 18:35 sati u Prelogu, preloški policajci prilikom nadzora cestovnog prometa na Trgu slobode, pokušali su zaustaviti vozača motocikla, čakovečke registarske oznake, koji je upravljao bez zaštitne kacige. Motociklist se nije zaustavio već je nastavio vožnju prema Cirkovljanu. U Donjoj ulici policijski službenici uspjeli su zaustaviti 56-godišnjeg motociklistu, koji ih je odmah nakon zaustavljanja počeo vrijeđati i omalovažavati te se pokušao udaljiti s mjesta događaja. Nakon toga 56-godišnjak oglušio se na upozorenja i naredbe policijskih službenika te je uz primjenu sredstava prisile uhićen i priveden u policijsku postaju. Alkotestiranjem 56-godišnjaka utvrđena je koncentracija od 2,89 g/kg.

Okrivljeni 56-godišnjak zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 2 370 eura.

(rg)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja