Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće za dane vikenda, 31. prosinca 2021. te 1. i 2. siječnja 2022. godine!

NEOVLAŠTENO PUCANJE IZ VATRENOG ORUŽJA / OŠTEĆENJE TUĐE STVARI

Piškorovec – pucao iz vatrenog oružja i oštetio električni kabel niskonaponske mreže 

U petak, 31. prosinca 2021. godine oko 18,55 sati u Piškorovcu, na ulici, 20-godišnjak je iz vatrenog oružja u zrak ispalio nekoliko hitaca i pritom oštetio električni kabel niskonaponske mreže.

Uslijed oštećivanja cijelo mjesto je ostalo bez struje u vremenu od 18,55 do 20,00 sati, dok su kvar otklonili djelatnici Elektre Čakovec.

Policijski službenici su od 20-godišnjaka oduzeli vatreno oružje, a na mjestu događaja pronađeno je nekoliko komada čahura.

U događaju nitko nije ozlijeđen, dok se kriminalističko istraživanje u svezi neovlaštenog pucanja i posjedovanja vatrenog oružja nastavlja.

Materijalna šteta nastala oštećivanjem električnog kabla utvrdit će se naknadno.

RAZBOJNIŠTVO U POKUŠAJU

Pušćine – pokušaj razbojništva u benzinskoj postaji 

U petak, 31. prosinca 2021. godine oko 20,20 sati u Pušćinama u benzinskoj postaji, dvije nepoznate muške osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem pokušale počiniti razbojništvo nad zaposlenikom tražeći od njega novac, ali su odustale od namjere i udaljile se u nepoznatom smjeru ništa ne otuđivši.

U događaju zaposlenik benzinske postaje nije zadobio ozljede, dok policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljima.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri teške krađe i tri krađe. Materijalna šteta se kod jedne krađe procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se kod dvije krađe procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo dvije teške krađe:  

  • U noći s 30. na 31. prosinca 2021. godine u Kotoribi, Kolodvorskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u garažu odakle je ukrao dva bicikla.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

  • Između 31. prosinca 2021. godine i 1. siječnja 2022. godine u Donjem Vidovcu, Glavnoj ulici nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA

      Prometna nesreća u Nedelišću

U nedjelju, 2. siječnja 2022. godine oko 8 sati u Nedelišću, Ulici Matije Gupca dogodila se prometna nesreća u kojoj je 66-godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka.

Uslijed nepropisnog obilaženja, automobilom je udarila u 68-godišnju pješakinju koja se kretala uz desni rub kolnika. Nakon udara pješakinja je pala na kolnik.

Ozlijeđena pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozlijede okvalificirati naknadno.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. 

     Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– neprilagođena i nepropisna brzina – jedna prometna nesreća

– nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća

– ostale greške – jedna prometna nesreća

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod tri vozača. Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,23 g/kg utvrđena je kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 1. siječnja 2022. godine oko 16 sati na cesti između Svete Marije i Donje Dubrave.

Naime, 37-godišnji vozač s područja Grada Ludbrega upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u količini od 2,23 g/kg i prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, nije se kretao vozilom što bliže desnom rubu kolnika. Zbog toga je vozilom sišao izvan kolnika ulijevo gdje je udario u drvo. U prometnoj nesreći vozač nije zadobio ozljede, dok će se protiv njega pokrenuti prekršajni postupak.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

Marina Soldat  

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja