Međimurje Press
Policija

Povratnik u počinjenju prometnih prekršaja završio u zatvoru

Jučer, 7. prosinca u 8:15 sati u Kotoribi, Sajmišnoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Prelog u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su Peugeot, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 64-godišnjak.

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 64-godišnjak upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Vozač je uhićen i privedem u Policijsku postaju Prelog. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurni sudac odredio mu je zadržavanje koje može trajati najduže do 15 dana te je potom predan u varaždinski zatvor.

INFORMACIJA

Najava akcije “Alkohol i droga”

Podsjećamo kako se tijekom ovog tjedna (od 5. do 11. prosinca) na području Policijske uprave međimurske provodi akcija “Alkohol i droga”. Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2022. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Za sutra (petak), 9. prosinca 2022. godine od 16 do 24 sata godine najavljena akcija provest će se u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom.

Policijske postaje će za provođenje akcije predvidjeti i koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu i maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja