Međimurje Press
Policija

Sakupljanjem plastičnih čepova dvojako djelujemo, činimo dobro za okoliš i humanitarno pomažemo u nabavci skupocjenih lijekova

Policijska uprava međimurska aktivna je u humanitarnom djelovanju, a u znak zahvale i pažnje predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma ovom prigodom zbog doprinosa u akciji dodijelio je Zahvalnice i Ravnateljstvu policije te osobno Draganu Baboviću

Jučer (13. srpnja 2023. godine) u sklopu humanitarne akcije “Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, Ivan Sokač načelnik Policijske uprave međimurske s policijskim službenicima Emilu Viboviću predsjedniku Udruge oboljelih od leukemije i limfoma ponovo je predao zavidnu količinu sakupljenih čepova.

Akcija sakupljanja čepova u policijskoj upravi započela je unatrag desetak godina dok je sama inicijativa potekla od Tajane Bašić, nekadašnje profesorice s Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“. U Ravnateljstvu policije akciju su objeručke prihvatili te i danas u njoj aktivno sudjeluju, dok je najangažiraniji Dragan Babović pomoćnik načelnika Uprave za granicu Ravnateljstva policije.

Policijska službenica iz Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske Silvija Špicar je na sebe preuzela tu humanitarnu aktivnost u smislu organizacije i koordinacije prikupljanja plastičnih čepova u sklopu akcije „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Od početka akcije u tri ili četiri navrata godišnje u Policijsku upravi međimurskoj se godišnje sakupi iznad 400 kilograma čepova koji se potom predaju Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.

Iz Ravnateljstvo policije redovito sudjeluju u toj akciji pa su i ovom navratu dostavili određenu količinu. U znak zahvale i pažnje predsjednik udruge dodijelio je Zahvalnice Ravnateljstvu policije i osobno Draganu Baboviću.

U ovu hvale vrijednu akciju tradicionalno se uključuju zaposleni i umirovljeni djelatnici Policijske uprave međimurske, ali i mnogi građani.

Sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno i humanitarno djelo za članove Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, kojima pomažemo da nabave skupocjene lijekove. U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što treba učiniti, jeste prikupiti što više plastičnih čepova s boca. Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača i slično.

U slučaju da tko želi više informacija o akciji ili samoj Udruzi ili se želi još aktivnije uključiti u rad Udruge, može slobodno u svako doba kontaktirati predsjednika Vibovića na broj 091/5088 486 ili posjetiti internetske stranice na društvenoj mreži „Facebook“.

Pozivamo sve građane i zaposlenike Policijske uprave međimurske da i nadalje vrijedno rade na zaštiti prirode, a time ujedno pomažu i najpotrebitijima.

Preventivne aktivnosti policije u obliku interaktivnih radionica u sklopu ljetnih sportskih kampova Zajednice sportskih udruga Čakovca „Svaki tjedan-sport jedan“

Policijska službenica za nadzor i planiranje za prevenciju, Ureda načelnika Policijske uprave međimurske, održala je interaktivne radionice za polaznike kampa

U četvrtak, 13. srpnja 2023. godine u jutarnjim satima, u Stolno teniskom klubu „Mihovljan“ u Mihovljanu u sklopu ljetnih sportskih kampova Zajednice sportskih udruga Čakovca, Marina Matulic-Horvat policijska službenica za nadzor i planiranje za prevenciju, Ureda načelnika Policijske uprave međimurske, održala je interaktivne radionice za polaznike kampa.

Preventivne aktivnosti na temu „Opasnosti interneta-prevencija zlouporabe“, održane su u dvije skupine i to za djecu uzrasta od 1.do 4. razreda, a zatim za djecu uzrasta od 5. do 8. razreda.

Djeci je skrenuta pozornost na pozitivne i negativne strane korištenja interneta, a objašnjene su im i zablude o anonimnosti na internetu. Kakve će posljedice ili učinke imati korištenje interneta, ovisi o tome koliko će ga odgovorno koristiti.  Objašnjena su najčešća neželjena ponašanja putem interneta, odnosno zlouporabe te kakve mogu biti posljedice, konkretno vršnjačko nasilje putem interneta i druga kažnjiva ponašanja koja se mogu dogoditi putem internetske mreže.

Sudionici interaktivnih radionica upućeni su od koga mogu zatražiti pomoć u slučaju problema te koje mjere treba poduzeti i kako sačuvati dokaze ako postoji potreba za prijavom kažnjivog ponašanja policiji.

U sklopu navedenih aktivnosti djeca su upoznata s nizom korisnih savjeta u svrhu svoje zaštite i sigurnosti prilikom korištenja interneta, a također su i upućeni na internetske stranice na kojima se mogu informirati o sigurnom korištenju interneta.

Ukradeni praščići su neozlijeđeni vraćeni vlasnici

Mladić osumnjičen za krađu praščića i ozljeđivanje svinje u Kuršancu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je 24-godišnjak s područja Varaždinske županije, počinio kaznena djela teške krađe i ubijanje ili mučenje životinja.

Naime, tijekom noći s 11. na 12. lipnja u Kuršancu, Glavnoj ulici, taj je mlađi muškarac provalio u svinjac, gdje je ukrao dvije svinje starosti oko tri tjedna, dok je oštrim predmetom nanio porezotine trećoj svinji.

Ukradeni praščići su neozlijeđeni vraćeni vlasnici.

Protiv osumnjičenog će se podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja