Međimurje Press
Policija

U Sitnicama počinjeno razbojništvo nad 26-godišnjakinjom!

Brzom je reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće pronađen 18-godišnji napadač te je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje

Jučer, 16. ožujka oko 16:30 sati u Murskom Središću, ulici Sitnice, u obiteljsku kuću u kojoj trenutno boravi 26-godišnjakinja, ušao je 18-godišnji mladić te joj ponudio na prodaju tenisice. Pošto je u tom trenutku 26-godišnjakinja u jednoj ruci držala malodobno dijete, a u drugoj novčanik, 18-godišnjak ju je nekoliko puta rukama udario po glavi te joj iz novčanika ukrao nekoliko stotina eura, a potom pobjegao iz kuće. U opisanom događaju oštećena 26-godišnjakinja lakše je ozlijeđena.

Brzom je reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće pronađen 18-godišnji napadač te je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je počinio kazneno djelo razbojništava. Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznen prijava nadležnom državnom odvjetništvu te će se predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

U noći sa subote na nedjelju provest će se akcija “Alkohol”

Slika /DANIJELA TURK 2019/IMG_8535.JPG

Akcija će se provesti sa 18. na 19. ožujka od 21 do 3 sata

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec sa subote na nedjelju (18./19. ožujka 2023.) od 21 do 3 sata provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Glavnina aktivnosti bit će usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, a koji su najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

Dvojica mladića osumnjičena za provalu u obiteljsku kuću

Slika /FOTOGRAFIJE MUP 2021/Grb MUP jakna.jpg

U Strelcu su provalili u obiteljsku kuću te potom iz raznih prostorija ukrali mobitele i pametne satove

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom i 20-godišnjakom, obojica s područja općine Mala Subotica, utvrđeno je da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se da su krajem veljače ove godine u Strelcu, provalili u obiteljsku kuću, odakle su iz raznih prostorija ukrali mobitele i pametne satove. Materijalnu štetu 81-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko stotina eura.

Protiv osumnjičenih mladića podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja