Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske

Utvrđen identitet i uzrok smrti muškarca pronađenog u jezeru HE Čakovec

Prepoznavanjem je utvrđeno kako se radi 24-godišnjaku iz Sračinca (Varaždinska županija), čiji je nastanak prijavljen 25. veljače ove godine policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske

Jučer, 27. ožujka na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec provedeno je prepoznavanje mrtvog tijela nepoznatog muškarca, a koje je pronađeno u utorak, 26. ožujka u akumulacijskom jezeru HE Čakovec kod Kuršanca.

Prepoznavanjem je utvrđeno kako se radi 24-godišnjaku s područja Varaždinske županije, čiji je nastanak prijavljen 25. veljače ove godine policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin.

Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti utapanje.

O utvrđenim činjenicama obaviješteno je nadležno državno odvjetništvo i Policijska uprava varaždinska.

U jezeru HE Čakovec kod Kuršanca pronađen mrtav muškarac

Razriješena provala u vikendicu iz travnja 2020. godine

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Grb MUP jakna.jpg

Protiv osumnjičenog 39-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad 39-godišnjakom utvrđeno je kako je počinio kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se da je sredinom travnja 2020. godine u Bukovcu, provalio u vikendicu, odakle je ukrao motorni trimer, motornu kosilicu, više desetaka litara vina i druge predmete. Materijalnu štetu vlasnice vikendice procijenile su na oko 800 eura.

Protiv osumnjičenog 39-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Učenici drugih razreda Osnovne škole Orehovica posjetili Policijsku upravu međimursku

U srijedu, 27. ožujka u jutarnjim satima 30-ak učenika drugih razreda Osnovne škole Orehovica sa svojim nastavnicima, posjetilo je Policijsku upravu međimursku.

Djeci su u obilasku domaćini bili policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Čakovec Karmen Tomašić, uvijek raspoložen policijski službenik za obuku Miljenko Krušelj i vodič službenog psa Ivica Goričanec, a djeca su bila upoznata s poslovima Postaje prometne policije Čakovec, sportskom dvoranom, voznim parkom (pokazana policijska vozila, čamci, vozilo Mobilnog preventivnog centra i motocikli) te službenim psom za detekciju droga, Loka.

Djeci je ukratko približen rad policije koristeći metode razgovora i vizualizacije.

Na kraju druženja učenicima su podijeljene reflektirajuće trakice za sigurnije sudjelovanje u prometu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja