Međimurje Press
Policija

U Orehovici provaljeno u nekoliko kontejnera…preventivne aktivnosti čakovečke policije!

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

U noći s ponedjeljka na utorak, 5./6. kolovoza u Orehovici, na gradilištu dječjeg vrtića u Školskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u nekoliko građevinskih kontejnera koje koriste izvođači radova. Nakon provale počinitelj je iz kontejnera ukrao razni alat i novac. Točan iznos materijalne štete utvrdit će se na nakon zaprimanja odštetnih zahtjeva oštećenih građevinskih tvrtki.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Preventivne aktivnosti čakovečke policije na “Porcijunkulovu 2024.”

Građani su dobili korisne informacije za zaštitu svoje imovine i to kako se zaštiti od krađa i provala u kuće, stanove, vikend – kuće, automobile, kako zaštiti svoj bicikl i slično, a upoznati su i s trenutnim kampanjama

Tijekom prva tri dana ovogodišnjeg “Porcijunkulova 2024.” u Čakovcu, Trgu Republike, policijski službenici Policijske postaje Čakovec, u sklopu tradicionalne kulturno-turističke manifestacije, proveli su preventivnu akciju „Zajedno do veće sigurnosti“, „Web heroj“ te predstavljanje promocije kampanje „Budi zakon – postani policajac/policajka“.

Posjetitelji manifestacije na info pultu, od policijskih službenika, dobili su korisne informacije za zaštitu svoje imovine i to kako se zaštiti od krađa i provala u kuće, stanove, vikend – kuće, automobile, kako zaštiti svoj bicikl i slično.

Predstavljena im je preventivna akcija “Web heroj” te im je  rečeno da se o preventivnoj kampanji mogu informirati i na web stranici “Web heroj” gdje su savjeti o krađama identiteta SMS-om, o lažnim stranicama banke, krađama identiteta pozivom te o mrežnim krađama identiteta.

Predstavljeno je i zanimanje policajac/policajka, vezano uz promociju kampanje “Budi zakon – postani policajac/policajka”.

Punktu policije je pristupilo više stotina građana (roditelji i djeca, starije osobe, mladi) kojima su podijeljeni razni privjesci Vijeća za prevenciju međimurske županije, letci “Zajedno do veće sigurnosti”, letci “Web heroj” i mnogi drugi.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja