Međimurje Press
Zdravlje

11. veljače obilježava se Svjetski dan bolesnika

Usprkos znatnom tehnološkom napretku i terapijskim inovacijama koje odlikuju modernu medicinu, pojam bolesti i danas sa sobom neminovno nosi obilježje stigme. Cilj Svjetskoga dana bolesnika jest poticanje svijesti o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava i empatije koju svaki od njih zaslužuje. Time se ujedno sve ljude potiče da promisle o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u brizi za oboljele.

U zdravstvenoj je skrbi osim stručne pomoći osobito važan humani pristup i emocionalna podrška oboljelima. Niti jedan se bolesnik, bez obzira na okolnosti u kojima se nalazi ili okolnosti koje su dovele do razvoja bolesti, ne bi trebao osjećati odbačenim, zaboravljenim ili krivim za vlastitu bolest. Obilježavanjem ovog dana se izražava i zahvala svim zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima koji skrbe za bolesnike na trudu i humanosti koju iskazuju svojim samoprijegornim radom.

ŽB Čakovec Svjetski dana bolesnika obilježiti će danas, 09. veljače 2024. godine

Od 10 sati u holu bolnice organizirano je mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi.

Centralno obilježavanje bit od 11:30 do 12:00 sati kad će ravnatelj sa suradnicima te članovi predsjedništva i predstavnici Klubova oboljelih od raka Županijske lige protiv raka Čakovec, učenici Srednje škole Čakovec i humanitarne grupe OŠ I.G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu posjetiti nekoliko odjela Županijske bolnice Čakovec (Dnevnu bolnicu i onkologiju ) te prigodnim poklonima i porukama ohrabrenja darivati bolesnike.

U 13h  Sveta misa za sve bolesnike u kapeli Županijske bolnice Čakovec.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja