Međimurje Press
Zdravlje

SDP – Poziv na javnozdravstvene akcije povodom Hrvatskog dana šećerne bolesti

Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku SDP-a Međimurske županije organizira javnozdravstvene akcije na kojima će građani moći provjeriti vrijednosti šećera u krvi, krvnog tlaka i dobiti savjete medicinskog osoblja:

U Kotoribi u subotu,13. svibnja 2023., na tržnici, od 9 do 11 sati;

U Murskom Središću u ponedjeljak, 15. svibnja 2023., u TIC-u, od 18 do 20 sati;

Mjerenje krvnog tlaka i šećera od 18 do 19 sati, a u 19 sati predavanje pod naslovom „Prevencija i liječenje šećerne bolesti“, koje će održati prim.dr.sc. Andreja Marić, dr.med., spec.interne medicine, subspec.endokrinologije i dijabetologije, saborska zastupnica.

Šećerna bolest veliki je javnozdravstveni problem u našoj zemlji i svijetu. Dugo ne boli i ne izaziva simptome, no prekasno dijagnosticirana i nedovoljno liječena bolest vodi prema kroničnim komplikacijama, smanjenju kvalitete i skraćenju dužine života. Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se svake godine 14. studenog. Drugu godinu zaredom u Hrvatskoj 14. svibnja obilježavamo naš, Hrvatski dan šećerne bolesti.

Podizanje svijesti građana o važnosti uravnotežene prehrane, redovite tjelesne aktivnosti, prevencije šećerne bolesti, ranog otkrivanja i pravovremenog liječenja doprinijelo bi smanjenju ovog velikog javnozdravstvenog problema.

DOĐITE, PRIDRUŽITE SE I PROVJERITE SVOJE ZDRAVLJE!

Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku SDP-a Međimurske županije

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja