Međimurje Press
Zdravlje

uropski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Srednjoj školi Čakovec!

Demonstracijom usvojenih vještina, učenici Srednje škole Čakovec uključili su se u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

 

Osim što su građanima mjerili glukozu u krvi, arterijski krvni tlak i prikazivali hitne medicinske postupke, družili su se s njima uz igranje društvenih igara. Nakon mjerenja šećera i tlaka, učenici su bilježili vrijednosti, dijelili pokoji savjet, jasno, u svojoj kompetenciji. Naglasili su važnost pravilne higijene ruku općenito, ali i kao primaran način sprječavanja infekcije u zdravstvenim ustanovama.

Racionalizacija primjene antibiotika nad porazom rezistencije na iste – nije im bila strana tema. Potrebu za kontinuiranom rekreacijom educirali su individualnim pristupom svakog zainteresiranog građanina ponaosob naši budući fizioterapeutski tehničari. Također, demonstrirali su korisne vježbe u svrhu što duže vitalnosti ljudskog organizma i napose priuštili nam opuštajuće masaže. Građani su mogli degustirati odlične klipiće vrijednih ruku naših djelatnika školske kantine.

U III. Osnovnoj školi Čakovec naše učenice, buduće medicinske sestre, maturantice Martina i Karla te budući fizioterapeutski tehničari približili su osmašima svoju buduću struku. Prezentirale su ni manje ni više onako kako bi i same poželjele da im netko prezentira netom prije odluke koju srednju školu odabrati. Naše buduće njegovateljice Katja i Karmela pripremale su se za svoja buduća radilišta dogodine.

Zahvaljujemo svim građanima na povjerenju, štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe Novinšćak, Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec, ali i našim najmlađim posjetiteljima – vrtićarcima. Zahvaljujemo kolegici Alenki iz GDCK-a za atraktivno uprizorenje lažnih ozljeda koje su izgledale kao stvarne. Naši učenici bili su praćeni budnim očima nastavnika struke koji su ubirali plodove koje nitko ne može platiti – usvojenost svih nastavnih sadržaja.

Dragi građani, vidimo se nekom drugom prilikom i ne zamjerite nemogućnost dužeg druženja – zovu nas brojne obveze – poručuju učenici i nastavnici Srednje škole Čakovec.

Đurđica Hlapčić, mag. med. techn

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja