Međimurje Press
Županija

Članice Inner Wheel kluba Čakovec i njihove gošće na prijemu kod gradonačelnice i župana

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici održan je prijem za članice Inner Wheel kluba Čakovec, dobitnice ovogodišnjeg priznanja Zlatnik „Grb Grada Čakovca“ te njihove gošće iz zemlje, ali i raznih krajeva svijeta, koje ovih dana borave u Međimurju.

Inner Wheel klub Čakovec, s ostalih 12 Inner Wheel klubova iz Hrvatske udružen je u Distrikt 191 čije sjedište je u Zagrebu. Od 20. siječnja 1999. godine, Inner Wheel klub Čakovec uključen je u međunarodnu krovnu organizaciju International Inner Wheel te ove godine slavi 25 godina članstva, dok na svjetskoj razini Organizacija Inner Wheel slavi 100 godina od osnivanja.

Tom prigodom gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini je istaknula kako je ovogodišnja nagrada Zlatnik „Grb Grada Čakovca“ priznanje Inner Wheel Klubu Čakovec za sve ono što su njegove članice kroz ovih 25 godina postojanja radile  putem brojnih akcija, odnosno pomagale novčano, knjigama i potrepštinama Dječjem vrtiću Cvrčak, pedijatriji ŽB Čakovec, Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec, studentima kao i čakovečkim domovima za starije i nemoćne te ženama u nevolji.

Čestitkama se pridružio i župan Međimurske županije Matija Posavec kazavši kako su Čakovec i Međimurje ovih dana centar svijeta solidarnosti i empatičnosti upravo zbog boravka u našem kraju članica Inner Wheel klubova iz različitih krajeva Hrvatske, ali i šire. Za gošće je održana zanimljiva video prezentacija postignuća svega onoga čime se danas Čakovec i Međimurje ponose i prepoznati su i izvan granica Hrvatske, od prirodnih ljepota i svih ostalih stvari i resursa koji život u ovom kraju čine kvalitetnijim u odnosu na neke druge sredine.

Na prijemu su zahvalile predsjednica Inner Wheel kluba Čakovec Nevenka Vuković Varga  i ovogodišnja predsjednice IIW-a Trish Douglas, kazavši pritom kako se radi o nepolitičkoj, neprofitnoj i nestranačkoj dobrotvornoj udruzi koja je osnovana s ciljem svestrane aktivnosti na promicanju i organizaciji svih oblika humanitarne, socijalne i profesionalne pomoći. Iako mali po broju članica, Inner Wheel klub Čakovec osim humanitarnog doprinosa u korist zajednice, doprinosi promociji grada Čakovca i Međimurja. Svaka akcija Inner Wheel kluba je iskrena, sadržajna i edukativna, a opet skromna i bez velike pompe. U svaku od aktivnosti uloženo je puno entuzijazma, energije, rada i odricanja u korist zajednice.

U povodu obljetnice izdana je i brošura o 25 godina djelovanja od samih početaka do danas, a ovaj prijem bio je još jedna prilika da se javno prizna i nagradi neprocjenjiv doprinos Inner Wheel kluba Čakovec lokalnoj zajednici i šire.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja