Međimurje Press
Županija

Na svečanosti povodom Dana grada Ludbrega, međimurki Sanji Belić-Pavčec dodijeljeno priznanje

Jučer je u Ludbregu, povodom Dana grada, održana svečana sjednica Gradskoga vijeća, kao centralni dio višednevnog, bogatog programa proslave. Gradonačelniku Dubravku Biliću odazvali su se brojni visoki uzvanici i kolege iz susjednih županija i gradova, među kojima predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, župan Matija Posavec, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, te gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Župan Matija Posavec čestitao je svim stanovnicima Ludbrega Dan njihova grada te dodao: „Ludbreg je ‘centar svijeta’, i u toj simbolici na vaš grad gledamo kao na grad inovativnosti i kreativnosti, grad dobrih ideja i razvoja, jer ima sve što mora imati jedan moderan europski gradić. Ludbreg je pravi predstavnik razvijenog sjevera u kojem leži snaga Hrvatske“, istaknuo je župan Matija Posavec te dodao da je Republika Hrvatska, prema recentnim podacima uvezla robe u vrijednosti 39 i pol milijardi eura, a izvezla 22 i pol milijardi eura: „Na sjeveru je situacija obrnuta: Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka i Krapinsko-zagorska županija ostvarile su viši iznos izvoza od hrvatskog prosjeka! Zato, vrijednosti koje stvaramo na sjeveru moraju konačno biti prepoznate kod onih koji donose odluke i vjerujem da će tako i biti“, dodao je župan Posavec, te čestitao i laureatima kojima su na svečanoj sjednici dodijeljene nagrade i priznanja za postignuća.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u obraćanju domaćinima naglasio je: „Vrijednosti o kojima je župan Posavec govorio dio su vaše tradicije, zato uzimajte što više novca iz Europske unije jer on nije vječan. Budimo svjesni da je skok iz visoke srednje razvijenosti u prostor visoke razvijenosti uspjelo doseći samo nekoliko zemalja svijeta. Zato se potrebno pripremiti za tu utakmicu te razmišljati mudrije i lukavije“, rekao je, između ostalog, predsjednik Zoran Milanović.

Uručena su i najviša priznanja Grada Ludbrega, tako je zahvalnicu primila i Sanja Belić Pavčec iz Preloga.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja