medjimurjepress@gmail.com

Dani Općine Goričan 2020.

U povodu obilježavanja Dana Općine Goričan održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj su nazočili brojni gosti i uzvanici

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Goričan Stjepan Ribarić koji je pohvalio rad Općinskog vijeća. Načelnik Općine Goričan Mario Moharić u svom je obraćanju naveo da se u Općini Goričan provode brojni projekti i programi kojima se realiziraju visoko postavljeni ciljevi usmjereni povećanju životnog standarda mještana i njihova zadržavanju u Goričanu. Posebno je istaknuo kako je upravo završen projekt na autocesti, novi čvor Goričan, spoj autoceste sa starim graničnim prijelazom i samim mjestom, koji je od takvog značaja za Goričan da ga slobodno može nazvati projektom desetljeća.

Kako slika uvijek govori više od riječi, prikazan je kratki video koji je dočarao i približio ono najvažnije što se napravilo na području Općine u posljednjih godinu dana. Svečana je sjednica bila prigoda da se uspješnim i zaslužnim pojedincima i udrugama dodijele općinska priznanjem, u kulturnom programu sudjelovali su pjevačka skupina Kulturno-umjetničkog društva Goričan, članovi Puhačkog orkestra Goričan te predškolci DV Ružica iz Goričana.

Proslava Dana Općine nastavila se malonogometnim turnirom, Smotrom puhačkih orkestara, dramskim programom, bogatim gastronomskim, zabavnim i sportskim sadržajima. Otvorena je i etno izložba „Život v Goričanu kroz 100 let“. Članovi udruge Poljoprivrednih proizvođača Goričan u suradnji s članovima KUD-a Goričan, DVD-a Goričan. Ceškog društva sv. Leonarda i Josipom Harmicarom, sakupljačem starina. Bilo je vrlo zanimljivo i neobično vidjeti što su naše bake i djedovi odnosno društva općenito koristila u svakodnevnom životu prije toliko vremena. U nedjelju, nakon Svete mise, na igralištu NK Trnava započeo je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Limena glazba Općine Podturen, domaćini Puhački orkestar Goričan, Anita Tušek i KUD Petrijanec. Uz note popularnih pjesama puhači su okupljene zabavili, podigli atmosferu i dodatno zagrijali i ovako vruće poslijepodne. Anita Tušek iz Humorističnog društva Zvonec, Krapina, izvela je monodramu „Friška udovica“, a dramska skupina KUD-a Petrijanec „Ka te briga mi“ izvela je predstavu „Tko je tu lud“. Za dobru atmosferu do dugo u noć ovih se dana pobrinula grupa „Dobre vibracije“. Usporedo s ovim događanjima na sportskom su se terenu odigravale utakmice, pa i veliko finale Malonogometnog turnira na kojem je pobjedu odnijela ekipa „Kukuriku city“.

U nedjelju, 5. srpnja u rodnoj župi Goričan svoju zlatnu misu slavio je prečasni Leonard Logožar, dugogodišnji župnik župe Štrigova. U predvečerje predstavljen je prvi nosač zvuka župnog zbora. Program predstavljanja vodila je  Anica Čerepinko, a o CD-u su govorili kantorica Danijela Špoljarić, mo.Anđelko Igrec i prof. emeritus dr. Stjepan Hranjec, kao i mjesni župnik  Josip Drvoderić. Zvučni zapis napravio je Marko Lajtman, vlasnik studija „Jazbina“ u Maloj  Subotici, a grafički je omot CD-a pripremio Stjepan Lesinger.

(mp)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*