Međimurje Press
Općine

Svečano potpisivanje ugovora: Općina Štrigova potiče razvoj domova mladih obitelji

Jučer, 27. veljače 2024. godine, u Domu kulture u Štrigovi održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području Općine Štrigova. Ukupno 18 mladih obitelji dobilo je poticaje kao podršku za izgradnju i uređenje svojih domova. Poticaj su dodijeljeni u iznosima od 2.200, 3.000 ili 4.400 eura.

Mirjana Gregur Sever, tajnica JUO Općine Štrigova srdačno je pozdravila sve prisutne te izrazila svoje zadovoljstvo što su mlade obitelji odabrale upravo općinu Štrigova kao svoje mjesto za život i osnivanje obitelji, posebice u ovim izazovnim vremenima. Naglasila je otvorenost Općine za sve brige mladih te istaknula da je njihov ured uvijek na raspolaganju za svaku potrebnu pomoć.

Aktivnost sufinanciranja koja je započela 2019. godine pokazala se izuzetno uspješnom s ukupno 93 obitelji koje su potpisale ugovor.

Godine 2019. prvi smo put započeli s davanjem podrške, odnosno sufinanciranjem nekretnina mladim obiteljima. Od tada u financijskom smislu dodijelili smo 315.200 eura – naglasio je u svom govoru načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik.

Načelnik je također naveo i druge mjere vezane uz ostanak i povratak mladih obitelji koje Općina provodi pri čemu je posebno naglasio projekt izgradnje općinskog vrtića koji će se realizirati uz potporu europskih fondova kao i mjeru za davanje građevinskog zemljišta mladima po povoljnim uvjetima. Istaknuto je da je ulaganje u mlade ljude, obitelji i djecu prioritet Općine.

Hvala vam što je Štrigova kao općina i dalje mjesto vašeg stanovanja. Zajedno ćemo uvijek pronaći načina da vam Općina uvijek bude na usluzi. Želim vam puno zadovoljstva i uspjeha u građevinskim pothvatima. – završno je rekao načelnik Rebernik nakon čega je uslijedilo svečano potpisivanje ugovora.

Na samom kraju Ivan Ferlin, predsjednik općinskog vijeća Općine Štrigova, čestitao je svim dobitnicima poticaja te izrazio želju da općina Štrigova bude ugodan dom za sve obitelji.

Ova inicijativa svjedoči o predanosti Općine Štrigova u pružanju podrške mladim obiteljima te stvaranju poticajnog okruženja za njihov život i razvoj.

Matej Ščavničar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja