medjimurjepress@gmail.com

Na radost djece i roditelja

PROŠIRENJE KAPACITETA DJEČJEG VRTIĆA “SUNCOKRET” U STRAHONINCU

Na inicijativu ravnateljice vrtića Svjetlane Topolnjak, a pod predsjedanjem predsjednika Upravnog vijeća vrtića Dražena Vidovića, dana 4. lipnja 2020. godine u DV Suncokret održan je radni sastanak s temom proširenja kapaciteta DV Suncokret. Uz spomenute domaćine, sastanku su nazočili i načelnik Franjo Lehkec, zamjenik načelnika Josip Šipek te predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Lepen.

Nakon provedenog natječaja za upis djece u sljedeću pedagošku godinu utvrđen je veliki interes roditelja, za polazak djece u DV Suncokret. Uz sadašnje korisnike vrtića imamo novih 39 zahtjeva za upis djece, dok se 17 djece tzv. predškolaca ispisuje. Najviše djece kronološki je za skupinu jaslica te se stoga predlaže otvaranje 5 skupine, druge mješovite jasličke. Za otvaranje nove skupine potrebno je zaposliti još dva odgojitelja i opremiti skupinu s krevetićima, igračkama, ormarićima te drugim didaktičkim materijalom. Sukladno Zakonu o predškolskom odgoju uz suglasnost osnivača potrebno je dobiti i sve ostale suglasnosti nadležnih tijela što iziskuje određeno vrijeme, stoga je važno da se s procesom krene na vrijeme.

Sva djeca s područja općine Strahoninec bit će zbrinuta te u tom pogledu roditelji, koji su predali zahtjev i ispunjavaju uvjete za smještajem djece u vrtić, mogu biti mirni. Važno je da smo na vrijeme pokrenuli inicijativu da se ispune svi pravni, materijalni i tehnički uvjeti s novom pedagoškom godinom. Općina Strahoninec kao osnivač svakako će osigurati materijalna sredstva i sve što je potrebno da se vrtić dodatno opremi. Dosadašnjim ulaganjima, od preko 5 miliona kuna u posljednje dvije godine, vrtić je dograđen, energetski obnovljen i opremljen prema najvišim pedagoškim standardima. U tom pogledu prostorni kapaciteti za otvaranje još jedne skupine su zadovoljeni. Drago mi je da su to primijetili roditelji djece te nam ukazali povjerenje te odlučili da dijete upišu u naš vrtić. Razvoj mjesta i odluka mladih da ostanu u Strahonincu uz doseljavanje novih obitelji pokazuje i ovaj podatak o velikom povećanju djece u vrtiću. Kao zaključak sastanka mogu konstatirati da ćemo inicijativu ravnateljice prihvatiti i da krećemo u postupak proširenja kapaciteta DV Suncokret. Uz zahvalnost roditeljima na ukazanom povjerenju s velikom radošću mogu poručiti da će sva djeca s područja općine biti zbrinuta. Isto tako, s obzirom na novonastalu situaciju, participacija roditelja u ekonomskoj cijeni vrtića neće se povećavati te će sve dodatne troškove koji se budu pojavili općina preuzeti na sebe – poručio je načelnik Franjo Lehkec.

Josip Šipek

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*