Međimurje Press
Općina Mala Subotica

Odluka o prihvaćanju novih koeficijenata za obračun plaće djelatnika Dječjeg vrtića Potočnica Mala Subotica

Načelnik općine Mala Subotica Valentino Škvorc donio je Odluku o prihvaćanju novih koeficijenata za obračun plaće djelatnika Dječjeg vrtića Potočnica Mala Subotica kojom se plaće djelatnika usklađuju s odredbama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju.

Ulaganje u predškolski i školski odgoj prioritet je Općine Mala Subotica, gdje je najveći infrastrukturni projekat dogradnja Dječjeg vrtića Potočnica sufinancirana u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Sami radovi su započeli i završit će u roku 6 mjeseci. Dogradnjom vrtića dobit ćemo prijeko potrebna 2 nova boravka čime će se smanjiti liste čekanja i omogućiti mještanima smještaj djece u općinskom vrtiću.

Za napredak zajednice nije dovoljno ulagati samo u infrastrukturu nego je potrebno ulagati i u ljude i samu kvalitetu rada i usluga, što smo ovim dogovorom to i pokazali. Djelatnici dječjeg vrtića svojim su dobrim radom to i zavrijedili. Temeljem novog modela fiskalne održivosti vrtića Vlade RH smanjili smo iznos koji roditelji izdvajaju za boravak djece u vrtiću i jaslicama upisane u Dječji vrtić Potočnica. Ujedno smo dobrim planiranjem proračuna omogućili ovaj dogovor o povećanju i usklađenju novih koeficijenata za obračun plaće djelatnika Dječjeg vrtića Potočnica kojim neće biti dodatnih opterećenja niti za roditelje, ali ni za općinski proračun.  – rekao je načelnik općine Valentino Škvorc.

Ovu Odluku podržalo je i Upravno vijeće Dječjeg vrtića Potočnica na čelu s predsjednikom Mladenom Lackovićem te ravnateljica Dječjeg vrtića Martina Tkalčec koja se u ime djelatnika zahvalila Općini Mala Subotica na dosadašnjoj suradnji:

Ovo je zasluženo povećanje plaća za sve djelatnike vrtića koji svakodnevno, s puno pažnje, odgovorno i savjesno rade svoj posao. Uvjerena sam da će suradnja i dalje biti na dobrobit naših najmlađih i da ćemo zajedničkim snagama stvarati optimalne uvjete za rast i razvoj svakog djeteta. Budućnost su naša djeca, a dječji vrtić je prva stepenica u odgojno – obrazovnom sustavu. – istaknula je Martina Tkalčec, ravnateljica Dječjeg vrtića Potočnica.

Dominik Palfi

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja