Međimurje Press
Općina Nedelišće

Najavljeno obilježavanje Dana Općine Nedelišće

Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak i Jasna Hajdinjak danas su na press konferenciji predstavili program za Dane Općine i otvorenje novih prostora Općinske uprave u Nedelišću.

Naime, nakon odlaska poslovnice PBZ-a, prostor je kupljen za potrebe Turističke zajednice područja SRCE MEĐIMURJA, komunalnog redarstva, komunalnog poduzeća NED-KOM i geronto ureda. Kako je rekao Novak, ovo je novo centralno mjesto stanovnika Nedelišća u kojem će se odvijati niz poslova na kojem će mnogi pa i turisti dobivati neophodne informacije.

Formalnim udruživanjem Turističke zajednice Općine Nedelišća s općinama Sveti Juraj na Bregu, Gornji Mihaljevec, Šenkovec i Strahoninec prestala je postojati turistička zajednica Nedelišća, no dobili smo puno veće područje s puno većim mogućnostima za razvoj turizma. Zapravo spajaju se Drava i Gornje Međimurje. Nova turistička zajednica, prigodnog naziva Srce Međimurja, službeno je upisana u Upisnik turističkih zajednica 22. svibnja, a baš smo jučer dobili rješenje. Naravno, morat će se raspisati natječaj za novog direktora i za to imamo 6 mjeseci. Do onda Turističku zajednicu područja Srce Međimurja zastupa načelnik Nikola Novak, a predsjednici će se mijenjati svake dvije godine – nadodala je stručna suradnica Jasna Hajdinjak. 

Dani Općine Nedelišće sadržavaju niz različitih programa za koje je općina odvojila 50 tisuća eura. Centralna svečanost planirana je za 13. lipanj kada će se u Atonu održati Svečana sjednica Općinskog vijeća Nedelišće.

U prilogu donosimo sadržaj koji će se odvijati od 6. do 22. lipnja 2024. godine.

 

 

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja