Međimurje Press
Općina Nedelišće

[PARAG]

Po zadnjem popisu stanovnika, naselje Parag broji gotovo 1400 stanovnika, ali na području naselja nema nikakvih objekata osim kuća. Na inicijativu Mjesnog odbora započelo se s izgradnjom Doma kulture – objekta koji će imati multifunkcionalnu namjenu. Koristit će ga mjesni odbor, moći će se organizirati predškola i različite edukacijske radionice za djecu, a u dogovoru s Domom zdravlja otvorit će se ambulanta, kako mještani Paraga ne bi trebali više po zdravstvenu zaštitu odlaziti u Macinec.

Objekt će pružati i druge mogućnosti, a sve na dobrobit zajednice, osobito djece i mladih kojima je podrška i najpotrebnija. Sredstva za financiranje ovog velikog kapitalnog objekta osiguravaju se većinski iz vanjskih izvora – Udruge Kali sara, Savjeta za nacionalne manjine, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva kulture te iz proračuna Općine Nedelišće.

Tijekom proljeća ove godine završeni su radovi na konstrukciji, te se nakon odobrenja dodatnih sredstava očekuje postavljanje stolarije i fasade. Ako se nastavi financijska potpora s državne razine, radovi bi se mogli završiti za godinu – dvije, na zadovoljstvo svih mještana.

(Marko Koraj)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja