Međimurje Press
Općine

U Goričanu projekt rekonstrukcije vatrogasnog doma DVD-a u vrijednosti od 10 milijuna kuna

Krajem travnja potpisan je Ugovor o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju vatrogasnog doma DVD-a, između općine Goričan, zastupane po načelniku Mariu Mohariću i tvrtke TEHIT-K d.o.o. zastupane po direktoru Krunoslavu Šariću,  čija je ukupna vrijednost nakon izgradnje procijenjena na 10 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora bili su nazočni predsjednik DVD-a Goričan Christijan Plakalović i ostali članovi upravnog i nadzornog odbora. Uz načelnika općine bili su njegova zamjenica Ines Bašnec i predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić.

DVD Goričan osnovan je davne 1888. godine i brojio je 30 članova koji su u svakom trenutku morali biti raspoloživi i spremni za intervencije. Mještani Goričana uključivali su se u rad Društva iz jednog razloga a to je pomoći svom mještaninu u zlu koje donosi požar i ostale nepogode. DVD Goričan trenutno broji 56 dobrovoljnih članova koji nesebičnim radom i zalaganjem sudjeluju u spašavanju i pomaganju prilikom prirodne nepogode.
Projektom rekonstrukcija vatrogasnog doma DVD-a Goričan graditi će se novi vatrogasni dom, spremište, vatrogasno vježbalište, nova oprema.

Prostor na kojem će se graditi, općina Goričan je otkupila 2019. godine od Poljoprivredne zadruge Goričan za cijenu od 323.000,00 kuna.

Petra Markač

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja