Međimurje Press
Općine

Učenici Osnovne škole Hodošan pobjednici devetog Eko kviza

Gradsko komunalno poduzeće Pre-kom d.o.o. iz Preloga bilo je, u ponedjeljak 5. lipnja, deveti puta po redu, domaćin kviz natjecanja pod nazivom „Ne dvoji, nego smeće odvoji“.

Pozivu se odazvalo dvanaest osnovnih škola s područja jedinica lokalnih samouprava gdje GKP Pre-kom d.o.o. pruža javnu uslugu gospodarenja otpadom. Tako su se u prostoru Poduzetničkog centra Prelog okupili učenici sedmih razreda iz Belice, Hodošana, Kotoribe, Svete Marije, Martijanca, Goričana, Pribislavca, Donjeg Kraljevca, Hodošana, Preloga, Donje Dubrava i Draškovca.

Kviz se sastojao od teorijskog i praktičnog djela, a da sve prođe u najboljem redu pobrinuli su se članovi žirija, pomoćnica pročelnice za zaštitu okoliša i prirode Međimurske županije Sandra Golubić te djelatnici GKP Pre-kom d.o.o. Tihana Jelačić Radiković, Lidija Negovec i Kristijan Levačić. Kviz su financijski pomogle sve jedinice lokalne samouprave uključene u Pre-kom, a za sve sudionike bili su osigurani simbolični pokloni kao zahvala na dolasku te je osigurana naknada za troškove prijevoza i sudjelovanja u kvizu.

Nakon provjere znanja te provjere točnosti i brzine u sortiranju korisnog otpada, prvo je mjesto i novčanu nagradu od tisuću eura na kraju osvojila ekipa Osnovne škole Hodošan (Lorena Šupljika, Nika Naranđa, Neven Vuk), drugo je mjesto i petsto eura osvojila ekipa Osnovne škole Sveta Marija (Luna Kočiš, Lucija Stanko, Lucija Tokar), a treće mjesto i nagradu od 250 eura osvojila je ekipa Osnovne škole Donja Dubrava (Magdalena Horvat, Luka Lukša, Ivan Lisjak).

Pobjednicima devetog po redu Eko kviza nagrade su predali i čestitali direktor GKP Pre-kom d.o.o. Siniša Radiković i načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja