Međimurje Press
Županija

Osvajači medalja iz Karate centra Šenkovec na prijemu u Međimurskoj županiji

Župan Matija Posavec danas je u Međimurskoj županiji, s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah i pročelnicom Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Majom Odrčić Mikulić, priredio prijem za sjajne mlade sportaše iz Karate centra Šenkovec koji su se s Prvenstva Hrvatske, održanom prošle godine, vratili s 18 medalja. Među osvajačima odličja je i troje karatista koji su obranili naslove državnih prvaka: Karla Šagi, Mauro Gajnik te David Faić.

Uz trenera Tihomira Grgića, na prijem su stigli karatistice i karatisti Karla Šagi, Mauro Gajnik, David Faić, Bella Mikulić, Lorena Mihalković, Ana Bađun, Lara Jurčević Mia Sabol, te  podijelili iskustva sa zadnjeg državnog natjecanja na kojem su ostvarili pravu žetvu medalja, te govorili o planovima za nove sportske pothvate. A novi pothvat slijedi već idući mjesec, u Gruziji na Europskom prvenstvu gdje će se po prvi puta ogledati Bella Mikulić, Lorena Mihalković,Ana Bađun i Lara Jurčević, koje se – kao članice reprezentacije Hrvatske – trenutno pripremaju u Toplicama sveti Martin.

Karate centar Šenkovec u našoj je sredini, ali i u karate svijetu, znan kao rasadnik mladih šampiona, te jedini klub na našem području koji ima čak dvije ženske ekipe u katama.

Na predanom radu i motiviranju djece i mladih na ustrajnost u treniranju i predanost sportu, zahvalio im je župan Posavec: „Koliko god vaš dan bio ispunjen obavezama, koliko god treninzi bili zahtjevni i naporni, toliko je dosezanje uspjeha slađe. Ostanite primjer svojim vršnjacima i onima koji su tek zakoračili u svijet sporta“, rekao je župan Posavec čestitavši mladim sportašima, a sreću na sportskim borilištima te uspjeh u školovanju poželjele su im i pročelnice Nives Kolarić Strah i Maja Odrčić Mikulić.

Trener Tihomir Grgić zahvalio je županu na podršci, istaknuvši da natjecateljski sport ‘voli’ rezultate, no istinska vrijednost bavljenja sportom još je mnogo više od toga.

MEDALJE S PRVENSTVA HRVATSKE

Zlatne medalje na Prvenstvu Hrvatske osvojili su Karla Šagi (u kategoriji učenice, 10 godina), zatim Mauro Gajnik (učenici, 11 godina) i David Faić (u kategoriji 13-godišnjaka).

Srebrom se okitila kadetsko-juniorska ekipa KC-a Šenkovec 1 u sastavu (Mikulić, Mihalković i Bađun), kao i ekipa učenica u sastavu (Kurevija, Rajić, Križanac), te, među učenicama  pojedinačno i Lea Kurevija.

Brončane medalje osvojili su Nikola Aleksić (veterani +35 i, veterani +50), među kadetkinjama i juniorkama Lara Jurčević, zatim ekipa KC-a Šenkovec 2 (Jurčević, Grabovac, Rajković – kadetkinje i juniorke), Domagoj Jurčević (učenici, 11 godina), Karlo Bađun i David Vuk (učenici, 12 godina), ekipa učenika u sastavu Jurčević, Perić, Vuk, te Ana Bađun u kategoriji 14- godišnjakina i Mia Sabol među 12-godišnjakinjama.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja