Međimurje Press
Županija

Potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novih zdravstvenih laboratorija

U biblioteci Županijske bolnice Čakovec, danas je potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novih zdravstvenih laboratorija između izrađivača projektne dokumentacije i Županijske bolnice Čakovec

Iz dosadašnjih neadekvatnih podrumskih prostora, zdravstveni laboratoriji Županijske bolnice Čakovec uskoro sele u novu zgradu.

Prvi korak za to učinjen je danas, potpisivanjem Ugovora o izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novih zdravstvenih laboratorija koji je s izvođačem radova Juricom Hajdarovićem, potpisao ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, u nazočnosti župana Međimurske županije Matije 

Posavca.

Riječ je o projektu koji je, kao jedan od prioritetnih, uvršten u Strategiju razvoja zdravstvenog sustava Međimurske županije još prije dvije godine te u Razvojni sporazum Sjever, naglasio je župan Matija Posavec. Ugovor obuhvaća izradu idejnog rješenja i ishođenje dozvola svih javnopravnih tijela kako bi se krenulo u postupak za izbor izvođača radova te same izgradnja već krajem 2023. godine, a laboratoriji bi u novu zgradu mogli biti preseljeni do kraja 2024. godine, pojasnio je župan Posavec. Na kraju je dodao kako je Upravno vijeće ovih dana donijelo odluku o kupnji novog CT uređaja.

O trenutnom lošem stanju podrumskih prostorija u ime svih podrumskih laboratorija govorila je voditeljica Odjela za patologiju i citologiju Ivanka Vidić Paulišić, dr.med., spec.kliničke citologije.

Prema željama naručitelja, nova zgrada bila bi na tri razine, u nju bi bila smještena tri ključna zdravstvena laboratorija: medicinsko- biokemijski, patološko-citološki i transfiziološki laboratorij,  koji su baza zdravstvenog sustava cijele Međimurske županije, čime bi se značajno unaprijedili uvjeti rada za zaposlene te sama dostupnost zdravstvene zaštite za pacijente, rekao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović.

Vrijednost Ugovora izrade projektno tehničke dokumentacije iznosi 83.750 eura, a financirat će se u 90% iznosa iz europskih sredstava, dok će preostalih 10 posto osigurati sama Bolnica.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja