Međimurje Press
Županija

Župan i ravnateljica Doma zdravlja obišli ordinaciju u Domašincu koja dobiva novo ruho

Župan Međimurske županije Matija Posavec i ravnateljica Doma zdravlja Vlatka Pleh, dr. med., obišli su danas ordinacije Doma zdravlja u Domašincu u kojima teku završni radovi na uređenju interijera, te razgledali novo parkiralište i okoliš zgrade.

Međimurska županija i Dom zdravlja Čakovec konstantno ulažu u opremanje i obnovu ordinacija, kako bi  djelatnici i pacijenti imali primjerene uvjete. Pri tome se osobita pozornost poklanja manjim sredinama u cilju izjednačavanja standarda svih ordinacija Doma zdravlja u našem kraju, a uređenje parkirališta, okoliša te samih ordinacija u Domašincu jedan su od primjera te strategije“, istaknuo je župan Posavec.

Ravnateljica Vlatka Pleh, dr. med., dodaje da je sljedeći korak u dosezanju toga cilja uređenje interijera ordinacije u Orehovici za što je Međimurska županija aplicirala i dobila sredstva putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Također, nastavlja se adaptacija prostora u Prelogu, a uskoro  slijedi i izgradnja pješačke rampe prema ulazu u zgradu Doma zdravlja u Čakovcu, čime će se postići još lakša pristupnost osobama smanjene pokretljivosti“, kaže ravnateljica Doma zdravlja Vlatka Pleh, dr. med., te zahvaljuje županu Matiji Posavcu i Županiji na kontinuiranoj podršci.

Dom zdravlja Čakovec i u 2024. godini nastavlja sa ulaganjima u obnovu i opremanje ordinacija u cilju što stvaranja što boljih uvjeta pacijentima i djelatnicima ustanove. Nakon što su kompletno adaptirane ordinacije dentalne medicine u Goričanu i Domašincu, nabavljene su suvremene stomatološke jedinice i namještaj pa je novo ruho ordinacija vjerno zrcalo razine kvalitete usluge te standarda međimurskog zdravstva i Doma zdravlja Čakovec. Opremanju ordinacija dentalne medicine u spomenutim mjestima, prethodila je rekonstrukcija instalacija, montaža novih podova i zamjena unutarnje stolarije.

Radovi u ambulantnim prostorima Doma zdravlja u Domašincu i dalje traju, te su nedavno sanirani sanitarni čvorovi.

Početkom godine obnovljene su i dvije ordinacije patronažnih sestara u Murskom Središću, gdje je zamijenjen pod i postavljen novi namještaj, a time i stvorena ugodna atmosfera. Radi se o ordinacijama savjetovališta za djecu te mjestu gdje se obavljaju telemedicinske usluge. Prije dolaska novih liječnika obiteljske medicine, u ordinacijama u Prelogu i Svetoj Mariji kompletno su adaptirane ordinacije, te montiran nov i funkcionalan namještaj. U zgradi Doma zdravlja u Čakovcu također je uloženo u uređenje ordinacija obiteljske medicine i novu pedijatrijsku ordinaciju“, dodaje ravnateljica Doma zdravlja Čakovec Vlatka Pleh, dr. med.

Obilasku ordinacija u Domašincu prisustvovali su i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač, glavna sestra Doma zdravlja Čakovec Irena Mađarić Tuksar, predsjednica Općinskog vijeća Domašinca Dijana Novak te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Samanta Kocijan.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja