Međimurje Press
Glazba

Neispričana ljepota i glazba Varaždinske županije

Utjecaj koji glazba ima na razvoj društva kroz povijest je neizmjeran, a prava kultura bez glazbe ne može se ni zamisliti. U Varaždinu i Varaždinskoj županiji, glazba se pokazala kao umjetnički izričaj koji je izuzetno obogatio kulturu i utjecao na razvoj kulture kao takve na cijelom području sjeverozapadne Hrvatske. „Neispričana ljepota Varaždinske županije“ projekt je Glazbene škole u Varaždinu i Koncertnog ureda Varaždin pod pokroviteljstvom Varaždinske županije.

Kroz video uratke koji sadrže umjetničke dosege varaždinske Glazbene škole snimljene na atraktivnim i nedovoljno istaknutim lokalitetima Varaždinske županije, cilj je ostvariti što veću vidljivost županije na europskoj i svjetskoj razini, ali i povećati interes za upis učenika u osnovnu i srednju glazbenu školu. Učenici Glazbene škole u Varaždinu predstavili su se na lokacijama na području Varaždinske županije koje do sada nisu bile dovoljno vidljive, odnosno koje zahtijevaju pretvorbu u atraktivne kulturno-turističke lokalitete. Arboretum Opeka, Varaždinske Toplice, točnije lokalitet rimskih iskopina “Aquae Iasae”, dvorac Batthany u Ludbregu, atrij Županijske palače i utvrda Čanjevo lokacije su na kojima su budući glazbenici, učenici Glazbene škole u Varaždinu tijekom cijele prošle godine snimali video uratke. Leonard Kobal, Lucija Čehok, Klara Blažunaj, Ansambl PopVox, sekstet gitara Glazbene škole u Varaždinu, kvartet klarineta Glazbene škole u Varaždinu, jazz duo Dora Pretković i Leonard Kobal i komorni trio Jana Kelemen, Paola Malbašić i Lucija Čehok učenici su Glazbene škole u Varaždinu koji su sudjelovali u ovom projektu uz pomoć svojih mentora, a vjerujemo kako su svojim nastupima još jednom pokazali kako nema umjetnosti koja bi kao glazba djelovala na najšire slojeve društva.

Projekt Neispričana ljepota i glazba Varaždinske županije rezultirala je promidžbenim video spotom koji predstavlja Varaždinsku županiju i Glazbenu školu u Varaždinu, a kako izgleda spoj neotkrivenih prirodnih ljepota i glazbe možete vidjeti u video uratku nastalom u koprodukciji Video agencije Sjever i nuArs agencije.

Sanja Buhin

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja