Međimurje Press
Grad Prelog

Gradonačelnik Kolarek potpisao Ugovor o nastavku projekta „Za obitelj II“ vrijedan gotovo 6 milijuna kuna!

Uz Grad Prelog, ovaj su Ugovor potpisali i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatski zavod za zapošljavanje. Gradonačelnik Kolarek istakao je veliko zadovoljstvo nastavkom ovog projekta, posebno zahvalivši svima onima koji su sudjelovali u pripremi i koji će sudjelovati u provođenju projekta

Od gradova, ovaj put sredstva je ostvarilo njih osam kao glavni partner, plus još četiri u svojstvu partnera na projektu. Najviše sredstava u ovoj odluci ostvario je Grad Prelog u suradnji sa svojim vrtićkim partnerima, čak 5.999.910,00 kuna te Grad Karlovac u suradnji sa svojim vrtićem „Četiri rijeke“ – 5.905.480,00 kuna. Slijedi Dječji vrtić Župa Dubrovačka u suradnji sa Općinom sa ostvarenih 5.608.940,00 kuna, DV „Smilje“ iz Šibenika u suradnji sa Gradom Šibenikom ostvario je 4.882.500,00 kuna, a Grad Đurđevac sa svojim Dječjim vrtićem „Maslačak“ 4.260.170,00 kuna.

Ovdje se radi o stopostotnom financiranju, gdje je uz Grad Prelog u projekt uključeno i pet partnera dječjih vrtića s područja Međimurske županije i to: Dječji vrtić „Fijolica“ Prelog, Dječji vrtić „Vesela loptica“ Prelog, Dječji vrtić „Kockavica“ Sveta Marija, Dječji vrtić „Žibeki“ Čakovec, i Dječji vrtić Klinčec“ Donja Dubrava.

Planirane aktivnosti projekta su osiguravanje usluge produljenog radnog vremena kod svih partnera u sklopu koje se planira zapošljavanje 21 odgojitelja, 9 kuharica i 9 spremačica. U dijelu unapređenja što kvalitetnije usluge provodit će zaposleni mobilni stručni tim (logoped, pedagog i psiholog) te će biti zaposlen 1 kineziolog i 1 odgojitelj za rano učenje engleskog jezika. Svi navedeni će za potrebe provedbe projekta biti zaposleni na 50 % radnog vremena. Značajan naglasak je stavljen i na jačanje kapaciteta odgojitelja, stručnih suradnika i kuharica, pa će se tijekom provedbe projekta odraditi niz edukacija u kojima je planirano sudjelovanje 50 stručnjaka u osposobljavanju, te 35 stručnjaka osposobljenih u području socijalnih usluga. U okviru projekta nabavit će se i potrebna oprema u cilju povećanja kvalitete pruženih usluga. Projektom je planirano uključivanje 195 djece koja će koristiti uslugu produljenja radnog vremena dječjeg vrtića, za koju će ujedno biti osigurana i prehrana za vrijeme korištenja usluge.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja