Međimurje Press
EUŽupanija

Povjerenik Komisije za rad i socijalna pitanja Schmit u Zagrebu i Međimurju // 27. i 28. veljače 2023.

Povjerenik Europske komisije za rad i socijalna pitanja Nicolas Schmit boravit će u službenom posjetu Republici Hrvatskoj u ponedjeljak 27. veljače i utorak 28. veljače 2023. U prvom dijelu posjeta sastat će se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem, ministrom rada, mirovinskoga sustava, socijalne politike i obitelji Marinom Piletićem, kao i s članicama i članovima saborskih odbora za europske poslove; regionalni razvoj i fondove EU; rad, mirovinski sustav i socijalna partnerstva. Povjerenik Schmit sastat će se i sa socijalnim partnerima, dok će svoj posjet Zagrebu i Hrvatskoj završiti radnim susretom sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

Raspored dijelova posjeta otvorenih za medije

U ponedjeljak 27. veljače 2023. povjerenik Schmit zajedno s ministrom rada, mirovinskoga sustava, socijalne politike i obitelji Piletićem obratit će se novinarima na konferenciji za medije u Vladi Republike Hrvatske s početkom u 11.30 sati.

U poslijepodnevnim satima istoga dana, od 17.45 do 19 sati, zajedno s potpredsjednicom Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravkom Šuicom povjerenik Schmit u pratnji ministra PIletića posjetit će Centar za djecu i obitelj u Paragu (Općina Nedelišće, Međimurska županija), gdje će se susresti s djecom i roditeljima polaznicima radionica za podršku roditeljstvu  „Rastimo zajedno i mi plus”. Dijelovi su ovo treće faze pilot-programa EU-a Jamstvo za svako dijete u Hrvatskoj financiranog sredstvima Europske unije kojega provode UNICEF i 12 partnera u suradnji s Vladom Republike Hrvatske te regionalnim i lokalnim vlastima u Međimurskoj županiji. Posjetu će prisustvovati i međimurski župan Matija Posavec, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije Matjaš Oršuš, kao i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castillo. Posjet je otvoren za predstavnike medija te će potpredsjednica Europske komisije Šuica, povjerenik Komisije Schmit, kao i ministar Piletić tijekom posjeta biti dostupni za izjave.

U utorak 28. veljače 2023u 9 sati povjerenik Komisije za rad i socijalna pitanja Schmit otvorit će konferenciju „Europski socijalni fond plus za razvojno desetljeće“ u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, socijalne skrbi i obitelji. Konferencija se odvija Katoličkom sveučilištu u Zagrebu, ul. Filipa Vukasovića 1, gdje će od 9.45 sati povjerenik Schmit zajedno s ministrom Piletićem biti dostupan za izjave za medije. Povjerenik Schmit zatim će od 10 do 11 sati posjetiti i obližnje Visoko učilište Algebra, Gradišćanska ul. 24. Tamo će se upoznati s Algebrinim projektima financiranim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Andrea Čović Vidović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja