Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Život ide dalje, nije stao tamo gdje si ti duhom nesvjesno stao!

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Svatko od nas ima moć povezati se s višom inteligencijom. Ona je sveprisutan duh u svakome od nas. Oni koji su naučili kako se stopiti i povezati s poljem te inteligencije, mogu vrlo lako povećati svoju energiju života i uz njezinu pomoć stvoriti stvarnost koju požele.

Postavlja se pitanje kako to postići

Odgovor je jednostavan, no ono što se od tebe očekuje da bi ušao u to stanje, u isto vrijeme može biti i težak i lagan proces, ovisno o tome koliko si se spreman prepustiti i otpustiti mentalne i emocionalne otpore i blokirajuća uvjerenja. Da bi stupio u kontakt s Inteligencijom u sebi, prije svega moraš naučiti povezati se sa svojim tijelom, naučiti ga slušati i čuti, smiriti um i prestati lutati u prostoru i vremenu. Pažnju trebaš čuvati u vremenu i prostoru sadašnjeg trenutka. Ako lutaš malo u jučer, malo u sutra, nećeš ni čuti, ni osjetiti, a još manje vidjeti ono što je pred tobom. Bivanjem u NE-sada, u svemu što je prisutno samo u tvojoj imaginaciji, gubiš svu čaroliju koja je, bez obzira na to gdje si prisutan svojim duhom, uvijek u tvojoj neposrednoj blizini, samo je tvom oku skrivena jer je tvoj pogled usmjeren prema onome čega nema, u ono iza tebe, što se već dogodilo, ili u ono ispred tebe, čega još nema. Ako si pažnjom usmjeren na ono tužno i bolno, ili te strahovi i nesigurnosti toliko obuzmu da proživljavaš sve to deset puta jače nego je potrebno, a vjeruj nije potrebno ni najmanje, činiš to da tvoje tijelo, tvoj duh i tvoje srce ponovo prolaze istu stvar, ponovo proživljavaju sve do najmanjeg detalja kao da se upravo sve ponovo događa. Pažnjom usmjerenom na nešto od jučer ponavljaš i oživljavaš svoju prošlost, a neke dobre neuronske putove uništavaš. Tvoja podsvijest ne poznaje razliku između stvarnog doživljaja i iluzije. Iluzija je i misao sjećanja. Sjećanje podrazumijeva događaj koji se dogodio i završio, no ti pažnjom oživljavaš stare emocije, a tvoja podsvijest u tijelu djeluje kao da se isti događaj ponovo događa upravo u trenutku kada razmišljaš o prošlosti. Ako je to nešto bolno, kontinuiranim fokusom na takav događaj tijelo će preplaviti bol i tuga koja može stvoriti i neki zdravstveni problem. Tuga, primjerice, izaziva ispuštanje suza, utječe na disharmoničan rad pluća te blokira cirkulaciju. Može oduzeti volju za životom, oštetiti pluća i uzrokovati respiratorne bolesti. Zar doista to vrijedi tvoga zdravlja, životne energije, radosti, ljubavi? Koliko se puta moraš kazniti i koliku cijenu moraš platiti da se trgneš iz začaranog kruga i kreneš korakom u bolje sutra?

Nemoj čekati ni trenutak više, kreni odmah iz ovih stopa. Ostavi prošlost tamo gdje je i ostala. Život ide dalje, on nije stao tamo gdje si ti duhom nesvjesno stao. Ako se osjećaš kao žrtva, sam si to dozvolio. Imaš izbor, sada, da preuzmeš odgovornost, staneš čvrsto na svoje noge i počneš gledati prema naprijed bez osvrtanja. Zaslužuješ to. Ajde, kreni, ali s osmijehom, i ne skidaj ga s lica ni kad je najteže. Vjeruj, možeš ti to! Znam da možeš! Kreni!

________________________

Kristina Gita Kavran, dipl. životni i socijalni savjetnik s težištem na sistemsko dinamičkom pristupu i zdravstvenoj pedagogiji u savjetovanju; pedagoško-zvučni terapeut u radu s djecom; Wingwave coach… više informacija: https://kagita-akademija.hr/

Programi sadrže: individualni pristup, detaljnu analizu, stručni terapijski pristup u kojem je sjedinjeno cjelokupno desetogodišnje iskustvo u radu s ljudima i programe posebno dizajnirane prema zadanim ciljevima svakog pojedinca.

Termin možete dobiti na: +385 99 517 5662

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja