Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Dječji vrtić Dječja mašta na Nacionalnoj smotri projekta iz područja građanskog odgoja i obrazovanja

Proteklog tjedna, u trajanju od dva dana, održala se Nacionalna smotra projekata dječjih vrtića iz područja građanskog odgoja i obrazovanja u Zagrebu. Na njoj su predstavljeni najbolji projekti dječjih vrtića iz čitave Hrvatske. Međimursku županiju predstavljao je dječji vrtić Dječja mašta, koji je odabran selekcijom na prethodno održanoj regionalnoj smotri projekata u Bjelovaru.

Odgojiteljice Ivančica Treska i Milica Novković predstavile su projekt skupine Mravići, pod nazivom Putujem Europom, stvaram prijateljstva. Ciljevi projekta bili su poticati radoznalost kod djece vezano uz okolinu koja ih okružuje, upoznati ih s drugim kulturama i narodima te razvijati djetetov identitet, suradničko ponašanje, pozitivne stavove prema sebi i okolini.

Projekt je trajao od listopada 2022. do ožujka 2023. godine. Djeca su virtualno obišla Europu, upoznala se s djecom iz drugih vrtića putem videopoziva te učila o različitim zemljama i kulturama. Osim novih znanja i iskustava za djecu i odgajateljice, projekt je doprinio suradnji roditelja i skrbnika s odgojiteljima te potaknuo čitave obitelji djece iz skupine na putovanja i širenje vidika.

Julija Kukec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja