Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Koncert „Daleko m’e biser mora“ u Rimu

U okviru projekta promicanja hrvatske kulture u svijetu nastavnici Glazbene škole u Varaždinu, Blanka Tkalčić i Danijel Oto, zajedno sa bivšim učenikom Škole Juricom Jurasićem Kapunom i muzikologinjom dr.sc. Zdenkom Weber, boravili su ovog tjedna u Rimu, kako bi održali koncert „Daleko m’e biser mora“. Održavanje koncerta kojim je promovirana hrvatska glazbena baština omogućilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, u okviru projekata kulturne promocije i javne diplomacije.

U svečanoj atmosferi u utorak, 21. studenoga, u Palazzo Firenze u Rimu, uzvanike iz diplomatskog zbora i prijatelje glazbe oduševili su sjajni glazbenici iz Hrvatske, Blanka Tkalčić (mezzosopran), Jurica Jurasić Kapun (bariton) i Danijel Oto (klavir). Program je  osmislila i moderirala uvažena muzikologinja i diplomatkinja Zdenka Weber. Koncert je održan u prigodi obilježavanja desete obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj Uniji, a uzvanici su hrvatske glazbenike i dr. sc. Weber nagradili s dugotrajnim pljeskom.

Prilikom ovog službenog posjeta, pružena im je čast prisustvovati i na audijenciji kod Svetog Oca Pape Franje u Vatikanu.

Sanja Buhin

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja