Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Nagrada Dr. Ivan Sklepić maturantima čakovečkih srednjih škola

Rotary klub Čakovec tradicionalno je uručio nagrade za izvrsnost maturantima čakovečkih srednjih škola. Ova nagrada ima svoj kontinuitet od 2004. godine a naziv nosi po prvom predsjedniku i osnivaču dr. Ivanu Sklepiću. Do danas nagradu je primilo više od 118 maturanata, a ukupna vrijednost donacija kroz 20 godina je veća od 75 000 eura. Nagrađuju se samo odlični učenici, a dodatne bodove nosi sudjelovanje i uspjeh na natjecanjima, izvanškolskim aktivnostima te obiteljski socijalni status.

Ovogodišnji dobitnici su: Karla Hergotić iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Bruno Ladić iz Graditeljske škole Čakovec, Jakov Biškup iz Tehničke škole Čakovec, Danijel Pilaj iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Lorena Kalšan iz Gospodarske škole Čakovec i Niko Blažinčić iz Srednje škole Čakovec.

Na prigodnoj svečanosti u multimedijskoj dvorani Muzeja Međimurja aktualni predsjednik Rotary kluba Čakovec Luka Munđar nabrojao je i druge humanitarne akcije koje provode, istaknuvši da je u proteklih 27 godina postojanja kluba realizirano preko 200 projekata ukupne vrijednosti oko 280 000 eura. On je učenicima uručio prigodna priznanja i novčanu nagradu u iznosu od 500 eura u društvu Branimira Novaka, člana Rotary kluba Čakovec.

–  Ulaganje u znanje, vlastite vještine i učenje kroz cijeli život jedini je put prema uspjehu. Učiti znači mijenjati, obrazovanje je proces koji mijenja individualca, tako ste i vi dragi maturanti sa vašim uspjehom kroz srednjoškolsko obrazovanje postali uzor mnogima, riječi su kojima se predsjednik Munđar obratio maturantima.

Nakon dodjele u ime učenika dobitnika nagrada obratio se Bruno Ladić, a nakon njega u ime ravnatelja čakovečkih srednjih škola Dražen Blažeka, ravnatelj Tehničke škole Čakovec.

U prigodnom popratnom programu nastupile su učenice Graditeljske škole Čakovec pod vodstvom profesorice Martine Jakšić Rodiger.

Dejan Buvač

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja