Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Nova učionica na otvorenom Osnovne škole Domašinec

Dvorište Osnovne škole Domašinec bogatije je za novu učionicu na otvorenom. Rezultat je to dugotrajnog i marljivog rada Kluba mladih tehničara Osnovne škole, pod voditeljstvom učiteljice tehničke kulture Renate Martinec. Učionicu na otvorenom su izgradili i opremili učenici Graditeljske škole Čakovec, kako bi učenicima iz Osnovne škole Domašinec osigurali ugodan prostor za nastavu na otvorenom.

Proces gradnje učionice započeo je kada je Klub mladih tehničara prijavio svoju zamisao na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja, te su dodijeljena sredstva za realizaciju. Učiteljica Renata Martinec sa svojim Klubom tehničara vodila je proces izgradnje, od iskopa do postavljanja konstrukcije, a učenici su sudjelovali u svim fazama izrade učionice. „Neizmjerno me veseli što smo zajedničkim snagama završili ovaj projekt, zahvaljujem svima koju su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji, te vjerujem da ćemo učionicu na otvorenom koju smo nestrpljivo čekali često koristiti,“ rekla je učiteljica Martinec te dodala da su učenici bili pokretači stalno ističući svoju želju za ovakvom vrstom učionice.

Ravnateljica Osnovne škole Martina Kivač zahvalila je svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. „Trud, rad, ideje i kreativnost vidljiv je na svakom koraku, i u svakom centimetru ove naše učionice na otvorenom,“ kazala je ravnateljica te dodala kako je škola dobila prostor za nastavu u ugodnom ambijentu. “Suradnjom s Graditeljskom školom potaknuli smo interes u našim učenicima da svoje srednjoškolsko obrazovanje započnu upravo u toj školi”.

„Ovaj projekt nazvali smo Veliki i mali, a ideja je bila da srednjoškolci pomognu osnovnoškolcima da osmisle i realiziraju opremu ove lijepe učionice na otvorenom. Dobrobit u ovom projektu imali su svi uključeni, ponajviše učenici koji su naučili jednu od najvažnijih životnih lekcija, a to je da učenje nikad ne prestaje,“  rekla je voditeljica projekta profesorica Srebrenka Pongrac, uz koju su ovom projektu sudjelovali profesori Vladimir Hatlak, Ilija Vabec i Mario Horvat.

„Najvrjedniji dar obrazovanja uz znanje je međugeneracijsko pomaganje, a jedan sjajan primjer je upravo pred nama. Učenici Osnovne škole Domašinec osim nove učionice stekli su i iskusnije prijatelje u učenicima graditeljske škole,“ rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec te zahvalio zajednicama tehničke kulture čiji vrijedni članovi prenose znanja i vještine u zajednici.

Učionicu su otvorile  Helena Pehoč, Mateja Kovač i Tina Horvat, članice Kluba mladih tehničara, dok su u kulturno-umjetničkom programu nastupili školski zbor i recitatorice Helena Perhoč i Anja Đurkin.

Uz župana Posavca svečanosti otvorenja nazočili su predsjednica Općinskog vijeća Općine Domašinec Dijana Novak, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, ravnatelj Metalske jezgre Mario Šercer, tajnik Saveza pedagoga tehničke kulture RH Ivan Rajsz, predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved, predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Čakovca Leonardo Belović, predsjednik Fotokino kluba Ivanovec Radovan Petković, predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka Leon Zakanjij, predsjednik Zajednice tehničke kulture Krapinsko-zagorske županije Zvonko Koprivnjak, predsjednik Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije Danijel Labaš, te predstavnik Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurske županije Antonio Krušelj.

 

(mž)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja