Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Otvoren natječaj za Nagradu “Zvonimir Bartolić”

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu i ove je godine raspisao natječaj za Nagradu „Zvonimir Bartolić“.

Ovaj već tradicionalni natječaj namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola Međimurske županije, a njegov je cilj očuvanje i njegovanje kajkavskoga jezika. U skladu s time, glavni je uvjet natječaja da poslani radovi budu isključivo u kajkavskome izričaju, dok su tema, kao i stil i forma, slobodni.

Učenički radovi primaju se do 22. ožujka 2024. godine.

Dodjela nagrada najuspješnijim učenicima održat će se u okviru Dana Međimurske županije krajem travnja 2024. godine. Nagrađeni mladi autori svoje će radove tom prilikom interpretirati na svečanosti, dok će oni naknadno biti objavljeni u Hrvatskom kajkavskom kolendaru za 2025. godinu.

Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije, zasebno osnovnoškolcima i srednjoškolcima, u sljedećim iznosima: 150 eura (1. nagrada), 100 eura (2. nagrada) i 70 eura (3. nagrada). Uz vrijedne novčane nagrade, učenici i njihovi mentori na dar dobivaju i knjigu iz nakladničkoga programa Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu.

Radovi se šalju na adresu e-pošte matica.cakovec@gmail.com, a uz njih se navodi ime i prezime učenika, naziv škole, razred koji učenik polazi te ime i prezime mentora/voditelja.

Radujemo se vašem odazivu!

16-2024 Nagrada Zvonimir Bartolić (1)

Saša Vuković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja