Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Pozivi na sudjelovanje u Fubar festivalu i izložbi u 2023.

/’fu:bar/ je cjelogodišnji program usmjeren na elektroničke eksperimente i istraživanja u suvremenoj teoriji i praksi digitalne umjetnosti s temom greške. Centralni festivalski Fubar tjedan počinje 7. listopada 2023., a održava se u net.kulturnom klubu MaMa (Preradovićeva 18, Zagreb, HR) i online. Ugošćuje umjetnike_ce, prikazuje raznovrsna predavanja i razgovore, radionice, performanse te skupnu izložbu djela zajednice.
Ovogodišnja “uradi sam” (DIY) tema prostor je introspekcije ali i razumijevanja vrijednosti individualnog rada u kolektivnom kontekstu, uzimajući u obzir umjetnički softver, metode, arhive, zajednicu, teoriju i ostale relevantne aspekte dijeljene suvremene digitalne kulture.

Rok za aplikacije za sve Fubar natječaje je 01.08.2023.

Informacije i aplikacije: https://fubar.space/

Kontakt za upite: fubar@hacklab01.org

Poziv za sudjelovanje u OFFLINE programu

Poziv namijenjen prijedlozima radionica, predavanja, performansa i hibridnih izvedbenih formata u domeni novih medija a s fokusom na opću temu glitch kulture i/ili na praksu i vrijednost DIY principa.

https://fubar.space/2023/open-call-events-irl/

Poziv za sudjelovanje u ONLINE programu

Fauxbar (/’f(a)u:(x)bar/) je samoorganizirani online program Fubar festivala u 2023. Namijenjen je onima koji ne mogu ili ne žele putovati a održava se kao niz mrežnih događanja uz mentorsku podršku.

https://fubar.space/2023/open-call-events-url/

Poziv za glitch umjetnost, tekstove i kôd

Aplicirajte svoja digitalna ili digitalizirana glitch umjetnička djela, softverski kôd ili tekstove iz područja medijske teorije za predstavljanje u okviru skupne izložbe.
https://fubar.space/2023/open-call-expo/

Fubar je projekt Umjetničke organizacije “Format C“. Podržavaju ga brojni_e suradnici_e, autori_ce i umjetnici_e, kao i mnogi programski i medijski partneri_ce. Program je financijski podržan sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba kao i brojnih glitch art podržavatelja_ica.

Dina Gligo

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja