Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

PREDSTAVA “ČAROBNA ŠKOLA” U DRŽIMUREC-STRELCU

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Čarobna škola” u Domu kulture Držimurec-Strelec. Predstava će se odigrati u  utorak 21.05.2024.  s početkom u 17:30 sati.

ČAROBNA ŠKOLA- pričopredstava – Na kraju neke livade, na samom rubu neke šume nalazi se Čarobna škola. Polaznici te škole su razne životinje koje se međusobno slažu i koji su pravi prijatelji, bliski kao braća i sestre. Jednog dana u njihov razred dolazi jedan lik koji je drugačiji od njih. On ne vidi, on je crn i on visi naopačke. Škvadra ga isprva ne prihvaća, ali učiteljica Lavica ima način kako to promijeniti.

Originalna basna nastala po istinitom događaju, pisana u rimi, a izvedena u pripovjedačko-igrano-lutkarsko-glazbenoj formi progovara o jednakosti, prihvaćanju različitosti, prihvaćanju jedni drugih kao i sebe samih sa svim svojim manama i vrlinama. Govori o tome kako je svatko od nas jedinstven na svoj poseban način i kako svatko od nas ima svijest da nije savršen. Tek kad prihvatimo jedni druge točno takvima kakvi jesmo, možemo zaista postati sretni i ispunjeni. U lutkarsko-scenografskom pogledu predstava predstavlja inovativnu vrstu vizualne estetike – 3D POP-UP tehniku koja će, u kombinaciji s ostalim elementima modernog lutkarstva, glazbe i dramske glume tvoriti zanimljivu i čarobnu kulisu ove tople priče.

Predstava je namijenjena za djecu stariju od 3 godine te traje 30 minuta.  Ulaz je besplatan.

Vidimo se!

(Dominik Palfi)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja