Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Uspješno predstavljanje studijskih programa Sveučilišta Sjever u Krapini i u Ivancu

Srednja škola Krapina koju pohađa 980 učenika i ove je godine za svoje školarce, posebice maturante, organizirala predstavljanje visokih učilišta, a broj onih koji su predstavili svoje studijske programe premašio je broj sudionika u odnosu na prethodne godine

Na predstavljanju studijskih programa Sveučilišta Sjever okupio se velik broj mladih, ali i roditelja koji su imali priliku doznati više o raznovrsnim studijskim programima Sveučilišta od kojih je njih 85 % iz STEM područja. Posebice su predstavljeni studiji Geodezije i geomatike, Mehatronike, Logistike, te Strojarstva, ali su budući studenti pokazali velik interes i za ostale studijske programe na Sjeveru kojih je ukupno 17 na preddiplomskoj i 10 na diplomskoj razini, a u individualnim razgovorima doznali su više o studiranju, specifičnostima i posebnostima studija na Sjeveru, ali i studentskom životu u Varaždinu i Koprivnici. Sveučilište Sjever predstavljali su u Krapini pročelnik Odsjeka za strojarstvo doc. dr. sc. Tomislav Veliki, izv. prof. dr. sc. Predrag Brlek, pročelnik Odsjeka za logistiku i mobilnost Sveučilišnog centra Koprivnica, doc. dr. sc. Sanja Šamanović s Odjela za geodeziju i geomatiku, te pred. Zoran Busija s Odjela za mehatroniku. Nakon Krapine, Sveučilište Sjever predstavilo se i maturantima, ali i učenicima trećih razreda Srednje škole Ivanec.

Pročelnik doc. art. Ivan Batoš predstavio je Odsjek za glazbu i medije, a Valentina Novak studijske programe Sestrinstva. „Susreti s maturantima, ali i učenicima trećih razreda koji imaju još punu godinu dana da odluče o nastavku svog obrazovanja vrlo su nam važni ne samo zbog predstavljanja studijskih programa Sveučilišta Sjever mladima, nadamo se, našim budućim studentima, već i da čujemo od njih i njihovih profesora koji su im afiniteti i želje za stjecanjem novih znanja kako bi ih mogli ugraditi u naše studijske programe, koje pak razvijamo i s potrebama tržišta rada ne samo na sjeveru Hrvatske već i šire. Sveučilište Sjever u ovoj akademskoj godini ima više od 5 200 studenata, a kontinuirano pratimo već sada izbore maturanata za studij  i sigurni smo da ćemo većinu upisnih kvota za iduću akademsku godinu popuniti već u prvom upisnom roku. Sveučilište Sjever kontinuirano se razvija, pratimo europske trendove u obrazovanju, jačamo suradnju s gospodarstvom, ali i potičemo znanstveni razvoj ovog dijela Hrvatske. U svibnju ćemo ponovno organizirati Tjedan karijera kako bi naše studente povezali s potencijalnim poslodavcima, a vrata ćemo naših sveučilišnih centara i u Varaždinu i Koprivnici otvoriti idućeg mjeseca, krajem travnja, na Festivalu znanosti za kojeg naši profesori, predavači i asistenti već imaju spremne zanimljive i raznovrsne programe. Nastavljamo s predstavljanjem studijskih programa u srednjim školama i nadamo se i dalje dobrom odazivu učenika, njihovih profesora i ravnatelja“, poručuju sa Sveučilišta Sjever.

Jelena Blaži

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja