Međimurje Press
Gastronomija

ZDRAVIJA VERZIJA STREET FOOD HRANE PRESTIGLA BURGERE I PIZZU

Good Food, pionir healthy food pokreta u Hrvatskoj, apsolutni je miljenik Wolt korisnika u Zagrebu i Splitu – ove je godine preskočio konkurenciju i s lanjskog trećeg mjesta zasjeo na čelo ljestvice u Zagrebu, dok je u Splitu obranio svoje mjesto na vrhu trona i ostao prvi izbor u drugom hrvatskom gradu po veličini

 

Wolt, vodeća digitalna aplikacija za dostavu u Hrvatskoj, proglasila je pobjednike tradicionalnog godišnjeg ocjenjivanja najboljih restorana u Hrvatskoj – Wolt Awards 2023. Kao i prošle godine, korisnici su sami birali favorite iz svojeg grada te im shodno tome dodijeliti zlatne, srebrne ili brončane medalje. U izboru su se pritom našli svi restorani koji su dostupni u Wolt aplikaciji duže od šest mjeseci.

Sudeći prema rezultatima glasovanja iz dva najveća grada u zemlji, možemo slobodno zaključiti da se hrvatski korisnici sve više okreću zdravijoj inačici brze hrane jer je prvo mjesto i u Zagrebu te u Splitu odnio Good Food, jedan od najprepoznatljivijih i najpopularnijih restorana na street food sceni, ali i jedan od pionira healthy food pokreta u Hrvatskoj.

Good Food je u hrvatskoj metropoli s lanjskog trećeg mjesta ove godine preskočio konkurenciju i zasjeo na čelo ljestvice, dok je u Splitu zdravi street food lanac obranio svoje mjesto na vrhu trona i ostao prvi izbor u najvećem gradu Dalmacije.

U Zagrebu, odmah iza Good Fooda, korisnici najboljima ocjenjuju dva restorana s azijatskom ponudom – Umami i Purple Monkey Asian Food, što samo potvrđuje da se stanovnici glavnog grada Hrvatske ni u 2023. godini nisu zasitili orijentalne kuhinje i egzotičnih namirnica. U Splitu su također ostali vjerni starim navikama iz prošle godine, stoga ne čudi da su na drugom i trećem mjestu zasjala lokalcima dobro znana imena, Fast Food Popaj i Gustico. Fast Food Popaj se i lani našao među tri najbolja, što znači da široki izbor hrane, od pizza do miješanog mesa, nikako nije pogrešna ideja, dok je Gustico novo ime u vrhu s time da su specijalizirani isključivo za burgere.

Iako je zdrava hrana preuzela vodstvo u najvećim gradovima, u Slavoniji i Primorju se korisnici Wolt platforme nisu odrekli svojih omiljenih izbora, prvenstveno burgera i pizza. U Osijeku su srebro i broncu odnijeli McDonald’s i Hamburgilla, dok je zlato pripalo Rulla Street Foodu, lokalu poznatom po originalnoj tortilji od tankog, svježeg tijesta. U Rijeci je prvo mjesto odnijela Kooglana, ugostiteljska zona u sklopu Bowling Centra Rijeka, a slijede je Submarine Burger i Pizza Express.

Svi restorani koji su proglašeni najboljima, imat će besplatnu dostavu ili popust na cjelokupni meni od 15. do 29. siječnja kako bi svi mogli uživati u najviše ocijenjenoj hrani u njihovom gradu.

Mišljenje naših korisnika nam je oduvijek izuzetno bitno i upravo se zbog njih trudimo u poslovanje svake godine unijeti nove poslovne linije i segmente. Prateći njihove preferencije i želje, lansirali smo krajem prošle godine uslugu Wolt+ koja korisnicima osigurava besplatnu dostavu iz svih Wolt+ restorana i trgovina. Stoga se nadamo da će naši korisnici i dalje biti naši najveći gastro kritičari, ali i naša najveća podrška za unaprjeđenje poslovanja”, rekao je Marin Šušnjar, direktor Wolt Hrvatska, te dodao da tijekom ove godine planiraju proširenje na nove gradove, ali i uvođenje novih usluga kako bi cjelokupno korisničko iskustvo učinili još boljim.

Wolt je vodeća globalna digitalna aplikacija za dostavu, koja samo u Hrvatskoj ima preko 900 tisuća preuzimanja, a trenutno je dostupna u svim hrvatskim regijama.

WOLT AWARDS 2023., Popis nagrađenih restorana po gradovima:  

Bjelovar Fast MAVI Food – Zlato, Vinko grill – Srebro, Garfild – Bronca

Čakovec Pomodoro Pizza & Grill – Zlato, Restoran Barok – Srebro, Stari hrast – Bronca

Karlovac McDonald’s – Zlato, Tiffany – Srebro, Fast food Ham-Ham – Bronca,

Kaštela  OBROQ – Zlato, Fast Food Gastronaut – Srebro, B-cool brewery & Pub – Bronca

Koprivnica Fast Food Bon Appetit – Zlato, Pikova Dama – Srebro, McDonald’s – Bronca

Osijek Rulla Street Food – Zlato, McDonald’s – Srebro, Hamburgilla- Bronca

Požega  Grill King – Zlato, Kebab House Lav – Srebro, Grill Lav – Bronca

Pula Fast Food Tanja – Zlato, Fast Food Big&Tasty – Srebro, McDonald’s – Bronca

Rijeka Kooglana – Zlato, Submarine Burger – Srebro, Pizza Express – Bronca 

Rovinj Restoran Dario – Zlato, Škatuleta – Srebro, Gostionica La Vela – Bronca

Samobor Buffet Ara – Zlato, Kuća pizze – Srebro, Mata Grill – Bronca

Sisak McDonald’s – Zlato, Padrino pizza – Srebro, Restoran Cocktail – Bronca

Slavonski Brod Restaurant & Pizzeria Papo’s – Zlato, Food Corner by Pekara Brod – Srebro, King’s World of Kebap – Bronca

Split GOOD FOOD – Zlato, Fast Food Popaj – Srebro, Gustico – Bronca

Šibenik Simple Street Food – Zlato, Antin Gušt Restoran Catering – Srebro, Festina Lente – Bronca

Trogir Fast Food Obelix – Zlato, Bova coffee and food – Srebro, Big Mama’s Bar&Pizza – Bronca

Varaždin Döner Kebab – Zlato, McDonald’s – Srebro, Kebab House kod Crnog – Bronca

Velika Gorica Fork Restoran & Bar – Zlato, Bistro Kaktus – Srebro, Hayat Grill & Bar – Bronca

Vinkovci Restoran Vatikan – Zlato, Mali Atrium – Srebro, Fast Food Kebab – Bronca

Virovitica Chocolate Café – Zlato, Chimneys House Croatia -Srebro, INfinity bistro & caffe bar – Bronca

Vukovar Queen M – Zlato, Escape – Srebro, Konoba Sims – Bronca

Zadar Papica – Zlato, Restoran & Pizzeria Dodo’s – Srebro, Palačinka Bar Slatka Tajna – Bronca

Zagreb  GOOD FOOD – Zlato, Umami – Srebro, Purple Monkey Asian Food – Bronca

Zaprešić Batak – Zlato, Fresh Food – Srebro, Madera Bistro & Bar – Bronca

Ivana Zrilić

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja