Međimurje Press
Sport+

Lea Fleten iz Preloga srebrna na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Rijeci

U sklopu Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih održana su natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta za 2015. godište i mlađe. U kategoriji djevojčica srebro je osvojila Lea Fleten, koja će zajedno s voditeljicom Silvijom Kosec putovati u Split na veliku Međunarodnu završnicu krajem kolovoza.

Prisjetimo se Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih ove se godine održava u Rijeci, od 20. do 31. srpnja više od 2.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske borit će se za titulu državnih prvaka 28. sezone najveće sportsko amaterske manifestacije u Europi.

Igre pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se potpuno besplatno natječu u 10 sportskih disciplina, Natjecanja u Rijeci bit će podijeljena u tri smjene, a djeca će imati priliku družiti se, kupati i upoznati vršnjake iz cijele Hrvatske.

U drugom dijelu natjecanja očekuju nas utakmice u graničaru za godište 2013. i mlađi na kojem će titulu braniti Vatreni zmajčeki, trostruki državni i međunarodni pobjednici. Uz njih će nastupiti I nogometaši i to ekipa Hugo Boš odmjerit će snage s najboljim ekipama 2008. godište i mlađi na Coca-Cola Cupm, a Priločki dečki zaigrat će na Tommy turniru u malom nogometu. Na PBZ cup-u u šahu zaigrat će Katja Šalamon, Mihael Horvat, Lucija Heric i Grga Bernadić.

Više informacija o terminima natjecanja možete doznati na internetskoj stranici igremladih.hr, a na Facebook stranici moći ćete uživo pratiti prijenose utakmica Državne završnice.

Igre pružaju priliku djeci da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca-Cola Cupu, MIS turniru u odbojci, PBZ cup-u u šahu, stolnom tenisu, HEP turniru u rukometu, Kinder Joy turniru u uličnoj košarci, PAKET24 cup-u u tenisu, Tommy turniru u malom nogometu, odbojci na pijesku, atletici i graničaru u sklopu Tlemach Dan sporta) i to potpuno besplatno. A u Rijeci će se osim natjecanjima družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske, igrati i kupati.

U 28. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupile su više od 110.000 djece i mladih.

Matea Kekez

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja