Međimurje Press
Sport+

MEĐIMUREC (OPET) NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Ne mogu Olimpijske igre bez Međimurca

Iako naš najbolji sportaš Filip Ude nije uspio izboriti vizu za Igre XXXIII. Olimpijade, to ne znači da naš grad i naš kraj neće imati svog predstavnika na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri. Pravdu na gimnastičkom natjecanju dijeliti će Čakovčanin Mario Vukoja. I to ne na bilo kojoj poziciji već na najvišoj mogućoj – Superior Jury.

Tako je Vukoji, sportskom koordinatoru Hrvatskog gimnastičkog saveza i ujedno predsjedniku Tehničkog odbora muške sportske gimnastike Europske gimnastičke federacije, pripala čast da u Parizu bude kontrolor sudaca. Taj najcjenjeniji posao na jednom velikom gimnastičkom natjecanju dijeli s Arturom Mickevisom koji je predsjednik Tehničkog odbora Svjetske gimnastičke federacije. Dvije najvažnije osobe svjetske i europske gimnastike na najodgovornijim pozicijama brinut će da sudački dio gimnastičkog natjecanja prođe u najboljem redu. 52-godišnjem Vukoji ovo će biti pete igre za redom na kojima će suditi. Počeo je 2008. u Pekingu kao sudac na spravama, da bi kroz godine napredovao do najviše moguće stepenice, suca 1. kategorije što ima samo 25 gimnastičkih sudaca na svijetu.

Nakon 16 godina statusa suca 1. kategorije na Igrama pariške Olimpijada okrunit će sudačku karijeru. „Nadam se da ću kao i do sada dati svoj maksimum u profesionalnom pristupu tretirajući sve gimnastičare jednako. Usprkos tome se nadam da će naši dečki, Tin Srbić i Aurel Benović koji su upravo završili podij trening, dobro odraditi kvalifikacije i izboriti finale što bi bio ogroman uspjeh za hrvatsku gimnastiku“ odgovorio je iz Pariza. Nakon što odradi posao na Igrama 33. Olimpijade postavlja se pitanje što čeka poznatog čakovečkog, međimurskog i hrvatskog sportskog djelatnika? „Ozbiljno razmišljam da sljedeće godine završim sudačku karijeru i posvetim se novim projektima u Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom gimnastičkom savezu i Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan.

Želja mi je da naš sugrađanin Damir Fotak, kao moj nasljednik, nastavi moj sudački put jer je to svojim dosadašnjim angažmanom itekako zaslužio“ poručio je Vukoja. A mi pak našem Mariu želimo svu sreću, i neka ponosno predstavi svoju domovinu, rodni kraj i grad.

GK Marijan Zadravec Macan

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja