Međimurje Press
Sport+

SPORTSKI KAMPOVI I DALJE ZANIMLJIVI OSNOVNOŠKOLCIMA

Jedinstveni projekt Ljetnih sportskih kampova  „Svaki tjedan sport jedan“ kojeg organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca ušao je u peti tjedan održavanja. Iako su mnogi naši sugrađani s cijelim obiteljima rashlađenje potražili na jadranskoj obali to se na polaznosti kampova ne vidi. Interes polaznika ne jenjava, a sve je više slučajeva kada se kampovima pridružuju i djeca koja su na praznicima kod baka i djedova u Međimurju.

STRELIČARSTVO I KIKCBOXING

Ovog tjedna čakovečkim školarcima na raspolaganju su kampovi iz streličarstva i kickboxinga. Kamp iz streličarstva provodi naš jedini streličarski klub SK „Katarina Zrinski“. Teren pokraj Metalske jezgre u prostoru bivše čakovečke vojarne postao je već tradicionalno okupljalište mladih streličara.  „Imamo preko 100 sudionika pa smo se morali podijeliti u dvije grupe. Mlađi, učenici 3.,4. i 5. razreda su bili na kampu od 8 do 10 sati, a oni stariji od 10 do 12 sati što se pokazalo kao vrlo optimalno. Tijekom pet dana podučili smo ih osnovama našeg sporta, a na kraju smo održali i malo natjecanje. Brzo nam je proletio tjedan, a ono što nas posebno raduje je činjenica da im se streličarstvo dopalo te da su iskazali interes da treniraju u našem klubu“ izjavio voditelj kampa, naš proslavljeni streličar Krešimir Štrukelj.  Skoro isti broj sudionika imao je i kamp iz kickboxinga kojeg u dvorani 1. OŠ provodi Kickboxing klub 300. Trener Nino Strahija iznenađen je interesom, posebice što je na kampu i veliki broj djevojaka. „U pet dana ih stignemo samo upoznati s osnovama sporta, pokazati osnovne udarce rukama i nogama, ali ne zaboravljamo da su oni došli na kamp da se zabave. Zato za njih imamo različite igrice i natjecanja“ kazao je.

VEĆ SADA VEĆI ODAZIV NEGO 2022. GODINE

Odazivom su zadovoljni i organizatori u Zajednici sportskih udruga Čakovca. Kažu da je odaziv već sada veći nego cijele 2022. godine, a uvjerenja su kako će se opet ponoviti rekordna 2023. godina kada je kampove pohodilo više od 500 školaraca. Sljedeći tjedan na rasporedu je kamp iz kuglanja koji će biti održan u prostoru čakovečke kuglane na stadionu SRC Mladost.  Upisi na kampove, koji su namijenjeni školarcima s čakovečkog područja traju cijelo ljeto, a vrše se na Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec.  Djeci je omogućen neograničeni broj dolazaka na sportske kampove, a dobivaju osvježenje, bočicu za piće i majicu.

(tj)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja