Međimurje Press
Gospodarstvo

Novih 40 majstorskih diploma Obrtničke komore Međimurske županije

Svečanost dodjele majstorskih diploma, u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije, održana je u petak, 26. siječnja 2024. godine, u Čakovcu. Majstorske diplome iz 20 zanimanja, najviši stupanj obrazovanja u obrtničkom zanimanju, steklo je 37 kandidata, a budući da ih je troje primilo po dvije majstorske diplome, ukupno je dodijeljeno 40 majstorskih diploma. Riječ je o 25 majstora obrtnika iz Međimurske županije, sedam iz Varaždinske županije, po jedan iz Krapinsko- zagorske i Primorsko-goranske županije i Njemačke te dva majstora iz Zagrebačke županije. Prema zanimanjima najviše je bravara, a tu si i autoserviseri, autoelektričari, autolimari, elektroinstalateri, frizeri, kozmetičari, krojači ženske odjeće, limari, mesari, natkonobari, očni optičari, pedikeri, pekari, plinoinstalateri, soboslikari ličilaci, strojobravari, tesari, tokari, vodoinstalateri i instalateri grijanja i klimatizacije. Stjecanje majstorskih diploma Obrtnička komora Međimurske županije provodi od 1996. godine, naveo je predsjednik Dražen Novak.

– Čast mi je i zadovoljstvo čestitati vam na uspjehu pri ulasku u klub 920 majstora i majstorica, koji su proteklih 28 godina uspješno položili majstorski ispit pri Obrtničkoj komori Međimurske županije. Današnjim preuzimanjem diploma dobivate materijalni dokaz da ste dostigli vrhunac u svojoj struci te preuzeli odgovornost za prenošenje svojeg znanja i obrtničkih vještina na mlađe generacije, a samim time i na opstanak struke i razvijanje obrtničke gospodarske klime, rekao je Novak.

Čestitke dobitnicima majstorskih diploma uputili su i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te župan Međimurske županije Matija Posavec, naglasivši veliki značaj i ulogu obrtništva za daljnji razvoj gospodarstva Čakovca, odnosno Međimurja.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja