Međimurje Press
GospodarstvoSvijet

OPG Uroda osvojio je zlatnu nagradu na Svjetskom natjecanju maslinovog ulja NYIOOC 2023.

SVJETSKO ZLATO ZA EKSTRA DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE OPG URODA

S 32 nagrade u prvim rezultatima Svjetskog natjecanja maslinovog ulja NYIOOC 2023., hrvatski su proizvođači osvojili treće mjesto po broju nagrada, iza Italije i Sjedinjenih Država.

Uspjehu male europske zemlje doprinio je OPG Uroda, koji je osvojio zlatnu nagradu za svoju srednju mješavinu. “Što sam obećao, to sam i napravio”, rekao je za Olive Oil Times Krešimir Uroda, vlasnik dalmatinske tvrtke međimurskih korijena.

To je nevjerojatan osjećaj. To je kao da ste osvojili UEFA Ligu prvaka ili se popeli na Mount Everest. – rekao je nakon osvajanja zlata Krešimir Uroda, vlasnik, OPG Uroda.

Uroda je ove godine na natjecanje prijavio ekstra djevičansko maslinovo ulje napravljeno od maslina koje su ubrali učenici Međunarodne osnovne škole Matija Gubec iz Zagreba, glavnog grada Hrvatske.

Kada je studentima rekao da će ulje napravljeno uz njihovu pomoć poslati na najveće svjetsko natjecanje u kvaliteti maslinovog ulja, oduševljenju nije bilo kraja. “Ako ovo ulje osvoji nagradu, cijeli svijet će znati da smo naša škola i mi pomogli”, rekao je jedan od učenika. Škola, koju znaju pohađati djeca diplomata, elitnih sportaša, poslovnih ljudi i estradnjaka, nalazi se na zagrebačkim Srednjacima, u blizini veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, zbog čega je zovu “američka škola”.

Nagrađivana mješavina izrađena je od maslina Oblica, Leccino i Levantinka. U masliniku, ograđenom suhozidom, Uroda je sa 354 stabla ubrao oko dvije tone plodova i dobio 500 litara ulja. Dio imanja je uređen za turizam. “Izgradili smo ga za sebe, za našu obitelj, a onda, prije dvije godine, kada smo dobili potrebna odobrenja, ponudili smo ga turistima preko Airbnba”, rekao je Uroda. “Odaziv je bio iznad očekivanja.”

Rekao je da goste privlače maslinik, blizina mora i prirodne ljepote krajolika izvan Pirovca. U prvoj godini rada OPG Uroda ostvario je 75 noćenja i prema ocjenama gostiju dobio prestižno priznanje Superhost. Lani se broj gostiju udvostručio, a ove godine Uroda i njegova zaručnica Đurđica Reljić očekuju još bolje rezultate. “Vjerujemo da će naš posao u maslinarstvu ići samo naprijed”, poručili su budući supružnici.

ISKRENE ČESTITKE!

Izvor: https://www.oliveoiltimes.com/

R.Dobošić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja