Međimurje Press
Grad Prelog

Za čistiji i uredniji Cirkovljan

Na području Grada Preloga, brojne se udruge i pojedinci svakog proljeća uključuju u akcije čišćenja okoliša. Grad Prelog već tradicionalno povodom Dana planeta Zemlje, provodi veliku eko akciju čišćenja okoliša područja Grada koja podrazumijeva čišćenje svih naselja, javnih površina, potoka, šumaraka i prostora uz javne prometnice.

Ove godine, prvi su sa akcijom čišćenja krenuli članovi i aktivisti iz Cirkovljana te su se akciji čišćenja pridružili članovi Mjesnog odbora Cirkovljan, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cirkovljan, Sportsko ribolovnog društva Ostriž Cirkovljan, Nogometnog kluba Naprijed Cirkovljan i Međimurske prirode.

Zajedničkim snagama proveli su akciju čišćenja smeća koje su neodgovorni pojedinci odbacili u prirodu. Očišćen je teren uz cestu koja vodi prema jezeru i tereni uz šljunčare. Prikupljeni otpad u količini od 880 kilograma prevezen je u GKP Pre-kom d.o.o. na daljnje zbrinjavanje. Grad je osigurao materijalna sredstva potrebna za provođenje akcije.

Akciju čišćenja okoliša pohvalio je i gradonačelnik Kolarek, pozvavši sve one koji žele i mogu, koji su svjesni važnosti čuvanja prirode na slične akcije u sljedećim tjednima: „Nažalost, još je uvijek mnogo nesavjesnih građana koji prirodu koriste za odlaganje otpada unatoč organiziranom razvrstavanju i organiziranom skupljanje otpada na području Preloga. I ovom prilikom apeliram na savjesne građane da sve one koji svjesno zagađuju okoliš prijave u slučaju da primjete ili ih zateknu u nečemu sličnom, kako bi odgovarali za svoje nesavjesne i nezakonite radnje“.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja