Međimurje Press
Vijesti

Austrija je 7 hrvatskih županija skinula s popisa upozorenja na Covid, Njemačka stavila dvije!

Mjera stupa na snagu u ponoć s petka na subotu!

Austrija uvodi parcijalno upozorenje za putovanja svojim građanima te je od subote sedam hrvatskih županija u kojima je epidemiološka situacija povoljnija izuzeto s upozorenja na covid, objavio je u četvrtak  Beč, a priopćilo veleposlanstvo u Zagrebu.

“Epidemiološki razvoj u Hrvatskoj i Bugarskoj nam sad dopušta da i u tim zemljama poduzmemo regionalizaciju te tako umanjimo ograničenja putovanja za ljude u Austriji”, rekao je, prema priopćenju ministar vanjskih poslova i europskih poslova Alexander Schallenberg.

Sedam županija koja čine iznimku su Brodsko-posavska, Istarska, Koprivničko-križevačka, Osječko-baranjska, Šibensko-kninska, Varaždinska te Zadarska županija.

Osobe koje putuju iz regija ili zemalja za koje vrijedi (parcijalno) upozorenje o putovanju još uvijek će pri povratku u Austriju morati predočiti negativan nalaz na SARS-CoV2, priopćeno je.

“Uvijek smo govorili da ćemo upozorenja o putovanju zadržati što kraće je moguće, ali onoliko dugo koliko je nužno”, rekao je ministar Schallenberg.

Dodao je da “i dalje vrijedi nedvojbena preporuka da se odustane od svih putovanja koja nisu nužna”, navodi se u priopćenju njihovog veleposlanstva.

Putujete li iz Zagreba ili Međimurja u Njemačku morate imati negativan test na koronavirus

Njemački Institut Robert Koch na svoju je listu rizičnih područja dodao Grad Zagreb i Međimursku županiju. Svrstavanje na crvenu listu znači da svi koji iz tih područja putuju u Njemačku moraju napraviti test na koronavirus, a dok čekaju rezultat testa moraju biti u karanteni.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja