Međimurje Press
Vijesti

Međimurski župan primio predstavnike udruga potrošača!

Župan međimurski je u utorak 07.06.2022., na inicijativu udruga, primio na radni sastanak Gordanu Lukić, direktoricu Razvojne organizacije zaštite potrošača i Željka Tomašića, predsjednika Društva potrošača Međimurja. Sastanku su bili nazočni zamjenik župana Josip Grivec i Darko Radanović, predstojnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam sa suradnicima.

Tema razgovora je bila „Jačanje politike zaštite potrošača u Međimurskoj županiji“. Predstavnici udruga upoznali su nazočne s dostignutom razinom implementacije politike zaštite potrošača s gledišta potrošača, te predložili ideje za svekoliku suradnju udruga za zaštitu potrošača i Međimurske županije.

U ugodnoj atmosferi međusobnog razumijevanja i razmjene mišljenja i prijedloga utvrđen su modeli suradnje kako bi politika zaštite potrošača postala prioritetna politika u Međimurskoj županiji na korist međimurskih potrošača.

Župan je predložio udrugama konkretna rješenja suradnje svih sudionika provedbe politike zaštite potrošača, što je ROZP kao savez udruga prihvatila kao obvezu.

Zajednički stav je da se sustavnim zagovaranjem kod Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja (resor zaštita prava potrošača) potakne uključivanje Vlade Republike Hrvatske u jačanje hrvatske politike zaštite prava potrošača.

Pročelnik Radanović je kao predstojnik resornog odjela za zaštitu potrošača u ime Županije ponudio svekoliku pomoć i partnerstvo udrugama za zaštitu prava potrošača u provedbi aktivnosti, pored sufinanciranja projekta i nefinancijsku materijalnu pomoć, te pomoć kod izrade projekta za apliciranje na EU natječajima.

Ovim putem zahvaljujemo svim prisutnim na prijemu i konstruktivnom prijedlozima.

Gordana Lukić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja