Međimurje Press
Najave

10. studenog s početkom u 11 sati u Osnovnoj školi Orehovica

U okviru Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Nacionalnog plana za uključivanje Roma, sutra 10. studenog s početkom u 11 sati u Osnovnoj školi Orehovica održat će se preventivne aktivnosti iz nacionalnih programa „Poštujte naše znakove“, „Zajedno“ i „Imam izbor“.

U sportskoj dvorani održat će se edukativna predstava „Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa“. Kroz igru i zanimljive situacije učenicima od prvog do trećeg razreda skrenut će se pažnja na važnost pravilnog ponašanja u prometu.

Nakon predstave za spomenuti uzrast pripremljen je i prigodan prometni poligon, tzv. „Jumicar“. Prilikom samostalnog upravljanja prilagođenim autićima djeca će imati priliku uočiti poteškoće iz perspektive vozača, a sve s ciljem sagledavanja svih opasnosti koje vrebaju na pješake prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu.

Nadalje, za učenike sedmih i osmih razreda u holu škole prikazat će se edukativni film „Udaj se kad si spremna“. Nakon projekcije održat će se i interaktivna radionica na temu općenite prevencije nasija, kao i prevencije trgovanja ljudima u sklopu nacionalne preventivne akcije „Zajedno”.

Tijekom najavljenih aktivnosti bit će uspostavljeni informativni punktovi na kojima će svoje aktivnosti predstaviti policijski službenici Policijske uprave međimurske te djelatnici Službe civilne zaštite, Područnog ureda Čakovec.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja