Međimurje Press
Grad ČakovecNajave

Još 48 sati do Porcijunkulova

Čakovec je u iščekivanju – za samo 2 dana započinje 60. Porcijunkulovo! Uzbuđenje se osjeća na svakom koraku dok se grad priprema za ovu jedinstvenu manifestaciju koja spaja povijest, tradiciju i suvremenost. Od 1. do 5. kolovoza, glavni grad Međimurja bit će središte veselja i radosti s programom koji će oduševiti posjetitelje svih generacija.

Blagdan “Porcijunkula – Gospa od Anđela”, koji se obilježava 2. kolovoza, donijet će posebnu svečanost sa svetom misom na otvorenom te procesijom kroz centar grada. Vjerski dio proslave donosi mir i duhovnost, dok ostatak manifestacije nudi bogat sadržaj koji će vas očarati.

Ubrzo ćemo uroniti u srednjovjekovni duh, koji će kompleks Staroga grada odvesti u doba Zrinskih. Sprema se prava povijesna avantura uz sajam starih zanata, radionica, viteških borbi, dječjih igra s mačevima i još mnogo, mnogo toga. Otkrijte kako su živjeli naši preci, kušajte jela iz tog doba i osvježite se u srednjovjekovnoj pivovari.

Za ljubitelje moderne zabave, Urbana zona donosi nastupe renomiranih izvođača, bogatu eno-gastro ponudu i šarenu uličnu umjetnost. Park zona bit će idealno mjesto za obitelji – djeca će se zabavljati u kreativnim radionicama, dok će odrasli uživati u koktelima, ukusnoj hrani i glazbi uživo. Predivni ljetni doživljaji proširit će se diljem pitoresknog Čakovca.

Zabavne i glazbene večeri kao poslastice za kraj dana očekuju nas na Glavnoj bini gdje će vrhunska glazbena imena, stvarati nezaboravne uspomene. Manifestaciju 1. kolovoza, otvara A Strana, a slijede Vesna Pisarović, Halid Bešlić, Jole te legendarna Crvena Jabuka koja će 5. kolovoza i zatvoriti ovogodišnje Porcijunkulovo.

Na 2 smo dana od vatrometa i trenutka kada će Čakovec postati epicentar zabave i kulture.

 

 

 

 

 

 

I zato, pratite službenu internetsku stranicu te društvene mreže Visit Čakovec za najnovije informacije i pripremite se za nezaboravno Porcijunkulovo! Vidimo se uskoro!

TZ GRADA ČAKOVCA

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja