Međimurje Press
Najave

Konferencija “Žene koje inspiriraju – EU legislativa”

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak u suradnji sa Zajednicom žena HDZ-a Katarina Zrinski grada Varaždina organizira konferenciju “Žene koje inspiriraju – EU legislativa” koja će se održati u Varaždinu (Gradska knjižnica i čitaonica Metel Ožegović, Franjevački trg 4), u petak, 31. ožujka 2023., s početkom u 17.00 sati.

Na konferenciji će sudjelovati župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zastupnik u Hrvatskom saboru Damir Habijan, zastupnica u Hrvatskom saboru Nadica Dreven Budinski te predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski grada Varaždina Sanja Tušek.

Na panel raspravi “Žene koje inspiriraju” svoja će iskustva podijeliti žene s iznimnim uspjesima u svojim područjima djelovanja: Spomenka Kiđemet-Piskač, specijalistica neurologije, Ksenija Vrbanić, modna dizajnerica XD Xenia Design, Jana Koščak, europska prvakinja u sedmoboju i međujuniorska svjetska prvakinja u skoku u vis, Klara Koščak, dvostruka najbolja sportašica grada Varaždina i hrvatska atletska rekorderka, te Snježana Jakopović, privatna poduzetnica.

Održavanjem konferencije želi se podići svijest o društvenom doprinosu žena i važnosti postizanja ravnopravnosti između žena i muškaraca u svim područjima života. Potrebno je ubrzati procese u vezi s postizanjem ravnopravnosti jer će se, nastavi li se ovim tempom – procjenjuje UN –ravnopravost postići tek za 300 godina.

Europska unija i Hrvatska poduzele su značajne iskorake u postizanju ravnopravnosti između žena i muškaraca, a kontinuitet takvih politika ključan je za daljnji napredak.

Cabinet of MEP Sunčana Glavak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja