Međimurje Press
GastronomijaNajave

Najava: Festival okusa – Taste Fest Čakovec!

U središtu Čakovca će se u subotu, 14. listopada po prvi put održati ‘Festival okusa – Taste Fest’, gastronomska manifestacija koja će posjetitelje povesti na kulinarsko putovanje dalekim krajevima i predstaviti bogatstvo okusa Filipina, Indije i Nepala, te Ukrajine i ruskog govornog područja.

Glavni kuhari na festivalu bit će strani radnici i radnice iz Filipina, Indije i Nepala koji žive i rade na području Čakovca i Međimurja, s ciljem njihove integracije u društvo, povezivanja s lokalnom zajednicom i smanjenja predrasuda. Pridružit će im se i raseljene osobe iz Ukrajine, u znaku solidarnosti s ljudima koji su se zbog ratnih okolnosti našli daleko od svog doma, a slavlje različitosti će zaokružiti članice i članovi Kalinke – Udruge ruskog govornog područja.

Naši kuhari će pripremati tradicionalna jela koja za njih simboliziraju dom, dijeleći svoju kulturu i životne priče, okolnosti koje su ih dovele na drugi kraj svijeta, daleko od obitelji i prijatelja, a to su sudbine koje su proživjeli mnogi Međimurci i Međimurke kroz davnu i ne tako davnu prošlost, sve do danas. ‘Festival okusa’ stoga je prilika da se kroz izvorne okuse i mirise koji podsjećaju na domove diljem svijeta krenu brisati granice i predrasude i graditi svijest da, unatoč našim kulturnim razlikama, svi dijelimo isti svijet i zajednicu.

‘Festival okusa – Taste Fest’ održat će se u subotu, 14. listopada, od 9:00 do 12:00, u Ulici Matice hrvatske (ispred zgrade Scheier).

Organizator ‘Festivala okusa – Taste Festa’ je Platforma za Društveni centar Čakovec kojoj je u srži razvoj i demokratizacija civilnog društva, promicanje društvene solidarnosti i razvoj lokalne zajednice. Program se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije, Grada Čakovca i Turističke zajednice Grada Čakovca, uz podršku Veleposlanstva Indije u Zagrebu te donatora i sponzora.

Bojana Španiček Kanoti, dipl. novinarka

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja